Samen sterk voor betere verpleeghuiszorg in Rotterdam

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) stelt zes miljoen beschikbaar voor betere verpleeghuiszorg in Rotterdam. Dat maakte hij bekend bij het ondertekenen van de intentieverklaring Samen Sterk 010. 

In de intentieverklaring hebben de Rotterdamse zorgaanbieders Aafje, Humanitas, Lelie zorggroep en wij, samen met Zilveren Kruis Zorgkantoor, gemeente Rotterdam en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport afspraken gemaakt hoe we de kwaliteit van de verpleeghuiszorg in Rotterdam gaan verbeteren.

Rotterdam kent veel problemen die het moeilijk maken om goede verpleeghuiszorg te bieden. Samen sterk 010 richt zich op het meest urgente probleem; het tekort aan voldoende en goed opgeleide medewerkers.

Daarnaast wordt ingezet op het probleem van verouderde gebouwen en het verbeteren van de samenwerking tussen de verschillende organisaties in de ouderenzorg. De afspraken gaan ervoor zorgen dat er binnen vier jaar in Rotterdam 750 paar extra handen aan het bed komen. Daarnaast krijgen meer dan 10.000 medewerkers in Rotterdam extra training en ondersteuning. Zo verbeteren we de kwaliteit van zorg.

Lees meer op de website van de rijksoverheid.

Gerelateerde tags

Deel op social media

×

Zoeken