Rotterdamse zorginstellingen starten innovatielab

Krachten bundelen voor de juiste innovaties op de juiste plekken

Samen sterk. Dat geldt ook voor de ouderenzorg. Daarom hebben tien Rotterdamse zorgorganisaties, verenigd in branchevereniging ConForte, de krachten gebundeld en zijn zij gezamenlijk een innovatielab gestart. 

Vorige week was de kick off van het zogenoemde ConForte innovatielab. Bedoeling is dat het lab een belangrijke bijdrage gaat leveren aan het oplossen van knelpunten in de zorg. Zo kunnen de organisaties van elkaar leren, samen onderzoeken, innoveren, testen en implementeren.

Verschillende projectgroepen gaan binnenkort onderzoek doen op de werkvloer en een overzicht maken van reeds bestaande en relevante innovaties binnen de verschillende organisaties. Het innovatielab gaat er ook voor zorgen dat nieuwe innovaties snel op de werkvloer getest kunnen worden en ondersteunen bij het implementeren van nieuwe innovaties.

Eerste actie

De eerste concrete actie van het innovatielab is onderzoeken wat medewerkers in de zorg als grootste knelpunten ervaren tijdens hun werk. Het gaat dan vooral om die activiteiten waar zij nu veel tijd aan kwijt zijn die eigenlijk aan de zorg besteed zou kunnen worden. De komende maanden vinden daarom interviews plaats met zorgmedewerkers van een aantal locaties bij verschillende zorgorganisaties, waaronder Laurens. De resultaten van het onderzoek worden in juni verwacht.  

 

Deel op social media

×

Zoeken