Reportage Brandpunt over cursus 'Beter Thuis met Dementie'

Aandacht voor partners van ouderen met dementie

Het aantal mensen met dementie in Nederland is door de vergrijzing vervijfvoudigd tot 270.000. De komende 25 jaar zal dit waarschijnlijk nog verdubbelen tot een half miljoen. Omdat we steeds langer thuis wonen, neemt hierdoor ook de druk op mantelzorgers flink toe. Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de mantelzorgers overbelast is. Mantelzorgers geven aan dat ze op weinig begrip en steun kunnen rekenen van familie en buren.

Vijfdaagse cursus

Laurens biedt daarom sinds kort de vijfdaagse cursus 'Beter Thuis met Dementie' aan voor iedereen die samenwoont met iemand met dementie én degene met dementie. Tijdens deze cursus leren de deelnemers zich beter voor te bereiden op de gevolgen van dementie en mantelzorgers hoe ze kunnen voorkomen dat ze overbelast raken. Brandpunt maakte hierover de reportage 'Wie zorgt er voor de mantelzorgers? 

Meer informatie

Wilt u meer weten over de cursus 'Beter Thuis met Dementie'? Neem dan contact op met Eliana Ramos of Betty Birkenhäger, telefoon 06 22 49 48 30, mail naar beterthuismetdementie@laurens.nl of kijk op www.beterthuismetdementie.laurens.nl.

 

Gerelateerde tags

Deel op social media

×

Zoeken