Nieuwbouw Simeon & Anna bereikt hoogste punt

21 november 2023

Op woensdag 15 november 2023 is het hoogste punt van Simeon & Anna bereikt. Dit is traditiegetrouw gevierd met de Vries en Verburg, Woonzorg Nederland en alle bouwvakkers. De vlaggen werden omhoog gehesen richting het 21 meter hoge punt van de nieuwbouw. Alle bouwvakkers kregen als dank voor hun inzet een chocolade presentje in de vorm van gereedschap. Daarnaast konden alle aanwezigen genieten van een smakelijk patatje en een snack van de frietkar.

Viering hoogste punt simeon anna small

Status van de bouw
De ‘laagbouw’ is vrijwel waterdicht en de afbouw is gestart! De aannemer hoopt elke vier weken een verdieping te starten. Het stucwerk van de woningscheidende wanden is op de eerste, tweede en derde verdieping vrijwel gereed. De installaties lopen mee met het inbouwen van de binnenwanden. De contouren van de appartementen krijgen al vorm. De daken zijn grotendeels geïsoleerd en voorzien van dakbedekking. Het metselwerk op de begane grond en de eerste verdieping is gereed. De fijne afbouwwerkzaamheden zoals vloer- en wandafwerkingen starten medio maart 2024.

Informatieavonden
De bewoners en familieleden kunnen eind januari en begin februari 2024 informatieavonden bijwonen. Tijdens een informatieavond zal er gesproken worden over de stand van zaken van de nieuwbouw, de inrichting en de indeling van het nieuwe pand. Na oplevering verhuizen de bewoners en medewerkers van het bestaande naar het nieuwe gebouw. De huidige prognose van de bouwkundige oplevering is medio oktober 2024.