Nieuw lid Raad van Toezicht Laurens en afscheid voorzitter

28 december 2023

Per 1 januari verwelkomt Laurens Marjolein Tasche als nieuw lid Raad van Toezicht met aandachtsgebied Innovatie en Transformatie. Zij zal ook deelnemen aan de commissie Kwaliteit & Veiligheid.

Marjolein Tasche

Marjolein is tot eind dit jaar voorzitter van de Raad van Bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland. Zij wordt per 1 januari voorzitter van de Landelijke Huisartsen Vereniging. Zij is begonnen als fysiotherapeut en huisarts. Marjolein is inmiddels een zeer ervaren bestuurder en kent de landelijke en regionale vraagstukken in de zorg. Daarmee voegt zij waardevolle kennis en ervaring toe aan onze Raad van Toezicht.

Pieter de Kort neemt afscheid als voorzitter van de Raad van Toezicht van Laurens. Zijn tweede en laatste benoemingstermijn eindigt op 31 december. Huidig lid Raad van Toezicht Kees Koedijk volgt hem op als voorzitter.

Pieter heeft als voorzitter van de Raad van Toezicht de afgelopen acht jaar veel gezien en gevolgd binnen Laurens. Kort na zijn aantreden is vrijwel de volledige Raad van Toezicht, Raad van Bestuur en directie van Laurens vernieuwd. Pieter was een kritische gesprekspartner, die duidelijke keuzes maakt en vanuit zijn rol Laurens de afgelopen jaren geholpen heeft verder te ontwikkelen. We danken Pieter voor zijn jarenlange betrokkenheid bij en inzet voor onze organisatie.