Laurens maakt werk van werkplezier!

18 juli 2024

Werkplezier is misschien wel het allerbelangrijkst om je werk goed te doen en daar zijn we ons bij Laurens bewust van. We stimuleren onderlinge verbinding en werken samen vanuit gelijkwaardige relaties. We geloven erin dat een fijne samenwerking binnen de teams van Laurens ervoor zorgt dat onze collega’s meer werkplezier ervaren. Daarom werken we samen met de Erasmus Universiteit (EHERO) proactief aan het realiseren van werkplezier. We zijn dan ook trots op de laatste meetresultaten van waarin we gemiddeld een 7,4 op de beleving van werkplezier scoren: Het werkplezier bij Laurens groeit!

Teamversterkers

Onderzoek naar werkplezier

In samenwerking met het onderzoeksinstituut EHERO van de Erasmus Universiteit meten we jaarlijks het werkplezier dat medewerkers bij ons ervaren. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat werkplezier sterk samenhangt met een aantal specifieke thema’s. Zoals ‘Zingeving & Impact’, ‘Werkzaamheden & Competenties’, ‘Verbondenheid & Samenwerking’ en ‘Groei & Ontwikkeling’. Jaarlijks vullen medewerkers van Laurens een vragenlijst in die in het teken staat van deze thema’s.

In de zomer van 2023 hebben we voor het eerst gemeten hoe het met het werkplezier bij Laurens staat. Na die meting zijn teams aan de slag gegaan met trainingen en andere activiteiten. En in 2024 hebben we opnieuw gemeten. Goed nieuws: het harde werken heeft effect gehad!

We trots op onze scores voor:

  • Zingeving & Impact: 7,9

  • Veiligheid & Zekerheid: 7,5

  • Werkzaamheden & Competenties: 7,4

  • Verbondenheid & Samenwerking: 7,3

We zijn op alle thema’s in ieder geval gelijk gebleven, en vaak is de score zelfs verbeterd! Vooral op de onderwerpen 'Waardering & Erkenning' (6,8) en 'Werkdruk & Belasting' (6,6) zien we verbetering.

Zelf aan de slag met Teamversterkers

Mooie resultaten behalen alleen is niet voldoende voor het werkplezier van onze collega’s. Wat echt telt, is dat alle teams binnen Laurens aan de slag kunnen met hun eigen doelen. Hiervoor hebben we verschillende ontwikkeltools beschikbaar die we Teamversterkers noemen, en die inspelen op specifieke team uitdagingen. De medewerkers staan hierin centraal en geven zelf aan wat voor hen het meeste bijdraagt aan hun werkplezier. Deze ontwikkeltools worden de komende periode verder uitgebreid op basis van de laatste resultaten en behoeften van onze teams.

Met deze aanpak willen we de beste voorwaarden voor een plezierige werkomgeving voor onze medewerkers creëren.

Voor collega’s, door collega’s

Steeds meer collega's zijn gemotiveerd bezig met het versterken van hun team en het vergroten van werkplezier. Medewerkersbijeenkomsten, teamcoaching en het openstaan voor het goede gesprek zijn hierbij essentieel. Een inspirerend voorbeeld hiervan is Sapna, teamleider Thuiszorg. In de onderstaande video kun je horen hoe zij en haar team dagelijks werken aan werkplezier!

  • Instellingen aanpassen

Wil je meer weten over Teamversterkers binnen Laurens? Neem dan contact op met programmamanager Mariska van Zelderen via m.vanzelderen@laurens.nl.

Vind je dit artikel interessant omdat je ook graag in een organisatie wil werken waar werkplezier zo belangrijk is? Bekijk dan hier onze vacatures.


Foto 23
Ook werken in een organisatie waar werkplezier zo belangrijk is?
Bekijk hier onze actuele vacatures.
Lees meer