Laurens in nieuwe aflevering van podcast 'Voorzorg'

26 december 2023

Ronald Buijs, bestuursvoorzitter van Laurens, en Geertje van de Ven, manager onderzoeksafdeling bij FWG, gaan in de nieuwste aflevering van de podcast Voorzorg met Skipr/Zorgvisie-redacteur Suzanne Bremmers in gesprek over vijf toekomstscenario's voor anders werken in verpleeghuizen.

Podcast voorzorg Ronald Buijs

Onderzoek: 5x anders werken in het verpleeghuis
Laurens en Stichting FWG sloegen een jaar lang de handen ineen en deden onderzoek naar mogelijkheden en kansen voor toekomstbestendige zorgverlening in verpleeghuizen. Vijf scenario's zijn het resultaat van dit onderzoek. In de publicatie, die kosteloos te downloaden is via de FWG-website, is elk scenario uitgewerkt in een toelichting op het waarom, het hoe en de positieve en negatieve impact op cliënten, werkplezier en efficiency.

In de podcast 'Voorzorg' vertelt Ronald Buijs over de scenario's waar Laurens mee aan de slag gaat. "Laurens gaat mantelzorgers en vrijwilligers een volwaardige rol geven in het team van medewerkers in verpleeghuizen. Daarnaast onderzoekt Laurens hoe verzorgenden, de schaarste groep medewerkers, het werk kunnen verrichten vanuit een zorgteam dat op meerdere afdelingen in een verpleeghuis gaat werken."

Het hele gesprek is te beluisteren via Spotify en andere podcastkanalen (aflevering 99).