‘Kom op Visite-kar’ voor Laurens Stadzicht

Veilig op bezoek in het verpleeghuis

Op donderdag 30 april kreeg Laurens Stadzicht de eerste zogenoemde ‘Kom op Visite-kar’ aangeboden van het Jo Visser fonds. Familie en naasten kunnen zo vanuit een verrijdbare kar veilig op visite bij hun dierbare in het verpleeghuis.  

Vaklieden van onderhoudsbedrijf Van Balen uit Maassluis ontwikkelde de ‘Kom op Visite-kar’  Dit bedrijf heeft veel klanten in de ouderenzorg en zag welke schrijnende situaties er zijn in verpleeghuizen door de Corona-crisis. Zij vroegen zich af op welke manier zij ervoor konden zorgen dat naasten hun geliefden toch kunnen opzoeken in het verpleeghuis zonder dat zij zichzelf en anderen besmetten.

Jo Visser fonds

Het Jo Visser fonds heeft de ontwikkeling van de ‘Kom op Visite-kar' mede gefinancierd en stelt de eerste twee exemplaren kosteloos beschikbaar aan zorgorganisaties. Op vrijdag 1 mei a.s. wordt daarom ook een Kom op Visite-kar aangeboden aan het verpleeghuis Randerode in Apeldoorn. Laurens heeft zelf nog 4 Visite-karren besteld. 

Blij en dankbaar

“Wij zijn enorm blij met de ‘Kom op Visite-kar”, vertelt Anneke Lameijn, locatiemanager Stadzicht. “Prachtig om te zien dat bewoners van Stadzicht zo toch veilig bezoek kunnen ontvangen van hun dierbaren. Dit idee verzacht de pijn in eenzame tijden. Namens onze bewoners, hun naasten en Laurens, heel erg bedankt voor dit mooie initiatief.”

Ook in het AD aandacht voor de 'Kom op Visite-Kar'.  Deel op social media

×

Zoeken