Werkplezier

Hoe maak je Rotterdam een aantrekkelijke werkstad voor zorgmedewerkers?

Deze vraag wordt besproken in de podcast van deRotterdamseZorg, een samenwerkingsverband waar Laurens ook onderdeel van uitmaakt. Samen met gemeente Rotterdam zijn verschillende betrokken organisaties aan de slag gegaan om deze vraag te onderzoeken. Een van de uitkomsten is dat gemeente Rotterdam beleid heeft vastgesteld voor maatwerk parkeerproducten. Kort samengevat houdt dit in dat zorgorganisaties vanaf april 2024 naast vergunningen ook urenbundels voor parkeren kunnen verstrekken aan medewerkers die de auto echt nodig hebben voor het werk.

Laurens nam het initiatief
Collega Julia Bakker, adviseur bij Laurens, schoof aan bij de podcast om te praten over de rol van Laurens. Laurens nam destijds het initiatief om het gesprek aan te gaan met de gemeente over de parkeerproblemen van zorgmedewerkers. 

Julia vertelt hierover: “We merkten dat de hoge parkeerkosten een knelpunt zijn voor medewerkers. En dat is niet wat we willen. We willen onze medewerkers optimaal ontzorgen, zodat zij plezier hebben in hun werk. Daarom hebben we ons hier hard voor gemaakt. Gelukkig hebben wij de gemeente Rotterdam hierin kunnen vinden: we hebben echt samen gezocht naar mogelijke oplossingen. En gevonden! We zijn blij dat de gemeente Rotterdam, mede door ons initiatief en in samenwerking met deRotterdamseZorg, volgend jaar maatwerk parkeerproducten gaat aanbieden voor zorgorganisaties. Zo kunnen we ervoor zorgen dat medewerkers die echt niet met de fiets of het openbaar vervoer naar het werk kunnen, betaalbaar van de auto gebruik kunnen maken.”

Benieuwd naar het hele verhaal? 
Beluister dan de podcast via Spotify: 
Hoe maak je Rotterdam een aantrekkelijke werkstad? - deRotterdamseZorg | Podcast on Spotify.

Meer informatie over de maatwerk parkeerproducten van gemeente Rotterdam is te vinden op hun website:
Maatwerk parkeerproducten | Rotterdam.nl.

Deel op social media

×

Zoeken