Eerste fase Borgstede is opgeleverd

20 november 2023

De eerste fase van het woonzorgcentrum Borgstede in Barendrecht is op vrijdag 10 november 2023 opgeleverd. Dit woonzorgcentrum is bedoeld voor mensen met een intensieve zorgvraag. In totaal beschikt het nieuwe gebouw over 99 appartementen die verdeeld zijn over 10 woongroepen. Van die 99 appartementen zijn er nu 50 opgeleverd. De bewoners verhuizen begin 2024 van de oudbouw naar de nieuwbouw. Vervolgens wordt de oudbouw gesloopt en start de bouw van de laatste fase van de nieuwbouw.

Borgstede artist impression

Wat gaat er nu gebeuren?

Op dit moment maken de leveranciers en aannemers van Laurens fase 1 gereed voor de verhuizing van de bewoners in januari 2024.

In aanloop naar de verhuizing wordt ook het vooronderzoek ten aanzien van de sloop van de oudbouw voorbereid. Nadat de bewoners in januari verhuisd zijn, moet de oudbouw gereed gemaakt worden voor overdracht en sloop. doc

Aanvang 'voorsloop' en asbestsanering zal naar verwachting vanaf februari 2024 gestart worden. Na het saneren zal de totaalsloop plaatsvinden. Als de oudbouw gesloopt is, start de aannemer met het bouwrijp maken van de tweede fase.

Medio de zomervakantie van 2024 zal de paalfundering aangebracht worden. Dit is vooralsnog sterk afhankelijk van vergunningen, de voortgang van het sloopwerk en de beschikbaarheid van de heistelling voor de funderingspalen.

De verwachte oplevering van fase 2 is voor de zomer van 2025. De verwachting is dan ook dat bewoners na de zomervakantie van 2025 verhuizen.