Eerste coronavaccin zorgpersoneel regio Rijnmond voor medewerker Laurens

“Blij met het vaccin”

Vanochtend om 9.30 uur is Debora, zorgmedewerker bij Laurens ingeënt met het coronavaccin. Op de priklocatie bij Rotterdam The Hague Airport kreeg zij als eerste zorgmedewerker in de regio Rijnmond het Pfizer-vaccin toegediend. 

Debora werkt bij al heel lang in de ouderenzorg en al heel lang bij Laurens. Ze hoefde geen twee keer na te denken toen ze de oproep kreeg voor de vaccinatie. “Ik ben blij dat we ons eindelijk kunnen laten vaccineren. We willen elkaar en de kwetsbare mensen met wie we werken, beschermen. Ik verlang natuurlijk ook naar meer vrijheid en minder druk op de zorg. Het vaccineren brengt ons een stap dichter bij het versoepelen van de maatregelen, zodat dit mogelijk wordt.”

Na Debora worden op de eerste dag ongeveer 250 zorgmedewerkers gevaccineerd. Na de medewerkers in de ouderenzorg volgen de medewerkers in de gehandicaptenzorg. Eerder deze week werd al gestart met de vaccinatie van het ziekenhuispersoneel en de ambulancemedewerkers. Dat gebeurt in de ziekenhuizen zelf.  

Twee prikken

Het coronavaccin bestaat uit twee prikken. De eerste vaccinatie zorgt ervoor dat het immuunsysteem geactiveerd wordt en dat de cellen een geheugen opbouwen. De tweede prik - die na drie weken gegeven wordt - maakt dit proces af. Daarom krijgen medewerkers twee afspraken voor de vaccinatie. Vanaf nu wordt in principe 7 dagen per week gevaccineerd. 

XL-locatie

De vaccinatie van zorgmedewerkers in onze regio vindt plaats bij Rotterdam The Hague Airport. De GGD Rotterdam Rijnmond heeft voor deze XL-locatie gekozen vanwege de ruim opgezette paviljoenen. Eén paviljoen wordt volledig gebruikt voor het vaccineren, het andere paviljoen blijft beschikbaar voor het testen. Daarnaast spelen de bereikbaarheid, de centrale ligging en de parkeergelegenheid een rol bij de keuze van deze locatie. Mocht het nodig blijken, dan zet de GGD pendelbussen in. 

Meer informatie

Het AD en RTV Rijnmond besteedden aandacht aan de eerste vaccinatie in onze regio. Op de websites van het RIVM en de Rijksoverheid vindt u meer informatie over het vaccin.

Deel op social media

×

Zoeken