De mensen van... Desiree

“Ik begon op mijn negentiende met een bijbaan in de zorg. Vanuit de gemeente werd er geld vrijgemaakt om mensen in hun thuissituatie te bezoeken. Iedere donderdag ging ik naar twee vaste klanten om ze aandacht te geven en leuke dingen met ze te doen. Ik weet nog dat een van deze klanten vingerhoedjes spaarde. Haar hele huis stond vol. Geweldig. Ik nam haar wekelijks mee naar de supermarkt omdat ze daar al jaren niet was geweest. Ik vind het mooi om waarde toe te voegen aan het leven van mensen.

Tijdens mijn vakantie begon ik in de dagbesteding. Ik volgde de opleiding media & entertainmentmanagement en maakte het af. Maar die zomer realiseerde ik me dat ik iets wilde doen waar mensen blij van werden en dankbaar voor waren. Ik startte de opleiding management in de zorg en ben nu, zeven jaar later, teamleider van zes locaties met zo’n veertig medewerkers.

Werken met mensen vind ik het allerleukst. Ouderen zijn zo leuk en gezellig. Ze zeuren niet en zijn dankbaar dat je aandacht voor ze hebt. En het is heel uitdagend om met ze te werken. De ene kalmeer je ze door te zingen, de ander wil gewoon lekker kletsen over kanaries. Soms komen ze verdrietig en eenzaam binnen. Ik wil ze dan graag een leuke dag bezorgen en blij en gelukkig naar huis laten gaan.

Het contact met collega’s vind ik ook fijn. Ik wil ze enthousiasmeren om dingen te ondernemen en hun eigen beslissingen te nemen. We hebben allemaal een gezamenlijk doel: mensen langer thuis laten wonen. Maar omdat elk persoon anders is, geeft iedereen daar op zijn eigen manier invulling aan. Dat vind ik mooi en ik stimuleer dat. Daar breng ik structuur in aan. Al deze mensen om me heen, dat bezorgt mij gewoon een soort familiegevoel.”

Lees ook 'Dagbestedingen bieden naast leuke activiteiten ook structuur en sociale contacten'. 

Gerelateerde tags

Deel op social media

×

Zoeken