‘Dankzij Petrus’: portret van een nieuwe woonvorm voor ouderen

Zelfstandig wonen, maar dan wel met schoonmaakhulp, aanbod van maaltijden en bovenal een heleboel gezelligheid met elkaar. Dat is huren in Huize Sint Petrus!

Om het nieuwe woonconcept dat woonzorglocatie Huize Sint Petrus sinds dit jaar aanbiedt, nog meer onder de aandacht te brengen in de regio Lansingerland, is onlangs een pakkende serie portretten gecreëerd waarin vier van de eerste huurders in hun eigen woorden vertellen hoe deze manier van wonen in Huize Sint Petrus voor hen het verschil maakt. In de campagne ‘Dankzij Petrus’ delen zij hun ervaringen met de woonvorm die zelfstandig wonen succesvol combineert met samen leven.

Bekijk deze bijzondere verhalen op de nieuw gelanceerde website: dankzijpetrus.nl

Dit unieke woonconcept is tot stand gekomen dankzij een bijzondere samenwerking tussen, Zorgkantoor DSW en gemeente Lansingerland en zorgaanbieder Laurens en heeft als doel om ouderen met meer comfort te laten wonen en sociale contacten tussen ouderen te stimuleren.

Zelfstandig wonen en samen leven

Veel ouderen kunnen nog prima zelfstandig wonen, maar willen, bijvoorbeeld na het verlies van een partner, graag weer onder de mensen zijn. Zij kunnen sinds kort een woning huren in Huize Sint Petrus, een woonzorglocatie in Berkel en Rodenrijs. De appartementen hebben eigen voorzieningen, maar er zijn in Huize Sint Petrus ook een aantal gezamenlijke huiskamers waar huurders naar eigen wens met elkaar koffie kunnen drinken, aan tafel kunnen gaan of een spelletje kunnen spelen.

Bewoners betalen maandelijks huur, servicekosten en een vast bedrag voor het welzijns- en dienstenpakket. In het pakket zit de wekelijkse schoonmaak van de woning en deelname aan diverse welzijnsactiviteiten. Daarnaast hebben zij de mogelijkheid om de warme maaltijd te laten verzorgen en kunnen ze - met een indicatie- een beroep doen op Thuiszorg. De woningen liggen op de tweede en derde etage en hebben eigen sanitaire voorzieningen en een pantry.

Ontmoetingsplek voor de wijk

Met dit woonconcept willen de betrokken partijen eenzaamheid onder kwetsbare ouderen tegengaan. Daarom kunnen niet alleen de eigen huurders, maar ook omwonende ouderen voor een warme maaltijd en gezellige activiteiten (tegen vergoeding) op de locatie terecht. Denk bijvoorbeeld aan klaverjastoernooien, bloemschikken, soosmiddagen of groepsuitjes. Huize Sint Petrus is zo dé ontmoetingsplek voor ouderen in de wijk.

Meer weten?

Er zijn nog woningen beschikbaar. Vraag een rondleiding aan, of neem contact op voor meer informatie over dit woonaanbod via het contactformulier op www.dankzijpetrus.nl of bel ons via  010 – 33 23 000.Gerelateerde tags

Deel op social media

×

Zoeken