Dagbesteding in een huiselijke omgeving

Zelfstandig wonen kan soms lastig zijn. Bijvoorbeeld als u meer begeleiding nodig heeft of als u niet zoveel contacten meer heeft in uw omgeving. Dagbesteding kan dan een uitkomst zijn. Dagbesteding biedt u een dagstructuur, sociale contacten en activiteiten in een huiselijke omgeving waar u één of meerdere dagen per week terecht kunt. U komt altijd op vaste dagen en u vindt er vertrouwde gezichten. Kortom, dagbesteding helpt u langer zelfstandig te blijven.

Waarom dagbesteding?

Op de dagbesteding kunt u deelnemen aan activiteiten, aangepast aan uw wensen en behoeften. Bijvoorbeeld een sport/bewegingsactiviteit of een geheugentraining. Daarnaast zijn er ook creatieve,muzikale en ontspanningsactiviteiten.Wij helpen u graag ontdekken wat u nog kunt en leuk vindt om te doen. Bij onze gediplomeerde medewerkers bent u in goede handen. Zij voeren licht verzorgende handelingen uit en kunnen eventueel medicatie verstrekken.

U kunt bij ons terecht voor

• Zinvolle dagbesteding en dagstructuur
• Sociale contacten
• Activiteiten afgestemd op uw wensen
• Ontzorgen van uw naasten (mantelzorgprogramma)

Vervoer

Heeft u een indicatie voor vervoer dan kunt u daar gebruik van maken. U wordt dan in de ochtend opgehaald en in de middag weer thuisgebracht.

Maaltijd

Dagelijks krijgt u kosteloos een broodmaaltijd aangeboden. Op een aantal locaties is het mogelijk om tegen een kleine vergoeding een warme maaltijd te krijgen.

Indicatie aanvragen

Als u gebruik wilt maken van dagbesteding heeft u hiervoor een indicatie nodig. Onze medewerkers kunnen u helpen bij het aanvragen hiervan. Afhankelijk van uw indicatie kunt u één of meerdere dagen per week de dagbesteding bezoeken.

Eigen bijdrage

Voor uw deelname aan dagbesteding dient u een eigen bijdrage te betalen. Deze bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en het vermogen. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) int de eigen bijdrage.

Locaties

Laurens biedt dagbesteding aan op verschillende locaties in Rotterdam, Barendrecht en Lansingerland. Inwoners van Capelle aan den IJssel kunnen terecht op een locatie in Ommoord. Op iedere locatie is iedereen met alle problematiek welkom. Op een aantal locaties biedt Laurens dagbesteding+ aan. Hier kunnen wijkbewoners met meervoudige problematiek terecht en kunnen mantelzorgers deelnemen aan een ondersteuningsprogramma, waaronder een lotgenotengroep. Ook is een aantal uur per week een psycholoog aanwezig.

Bijzondere locaties

In Antonius Binnenweg kunnen jonge mensen met dementie terecht. In Maasveld is er een dagbesteding gericht op Hindoestaanse ouderen.

Bekijk de folder over de dagbesteding die wij bieden. Lees hier meer over de verschillende locaties waar wij dagbesteding aanbieden. 

Wilt u meer informatie over dagbesteding? Bel ons op 010 33 23 000. 

 

Gerelateerde tags

Deel op social media

×

Zoeken