Bijna 300 MBO en HBO-V stagiaires aan de slag bij Laurens

Het nieuwe schooljaar is begonnen!

Deze week beginnen ruim 150 stagiaires van de ROC’s Zadkine en Albeda en nog eens 120 studenten HBO-V van de Hogeschool Rotterdam aan hun stage bij Laurens. Daarnaast startten ook twee nieuwe groepen met de Mbo-verpleegkundige  opleiding Praktijkgestuurd Leren. Om de studenten zo goed mogelijk op hun nieuwe leerwerkplek- of stage voor te bereiden, organiseerden de praktijkopleiders van de Laurens Academie vorige week een aantal introductiedagen op de opleidingsinstituten. 

Tijdens de introductiedagen kregen de studenten onder andere uitleg over Laurens als organisatie, de drie domeinen, de kernwaarden en de rollen en taken van werkbegeleiders en praktijkopleiders en het leren op de werkplek. Aan het einde van de bijeenkomst ontvingen de studenten een informatiemap met daarin uiterlijke gedragsregels, verzuimafspraken en een brief over bij wie de stagiaire zich op de eerste stagedag moest melden.  

“Om alle stagiaires een goede stageplaats te kunnen bieden, hebben we voorafgaand aan deze introductiedagen heel veel werk verzet”, vertelt Marianne van der Vliet, teamleider praktijkopleiders van de Laurens Academie. “Er moesten stageovereenkomsten worden opgesteld en we hebben veelvuldig contact gehad met zowel de locaties over het aantal beschikbare leerwerk- of stageplaatsen en met de opleidingsinstituten over het aantal stagiaires. Maar we zijn enorm blij dat we deze week zoveel nieuwe stagiaires in onze organisatie mogen verwelkomen.“

 

Deel op social media

×

Zoeken