Bezoek weer mogelijk voor verpleeghuisbewoners

"Fijn om elkaar weer in de ogen te kunnen kijken."

Bewoners van 17 verpleeghuizen van Laurens kunnen vanaf deze week weer persoonlijk bezoek ontvangen van hun dierbaren. Laurens heeft hiervoor bij de verpleeghuizen zogenoemde FlexVisits geplaatst en als bezoekhuisjes ingericht. De bewoners kunnen zo op een veilige manier toch hun familie en naasten zien én spreken.

De FlexVisit, door Laurens omgedoopt tot bezoekhuisje, is een unit van 6 bij 2.5 meter, met in het midden een scheidingswand van plexiglas. Een babyfoon maakt het mogelijk om met elkaar te communiceren. Familieleden kunnen straks op een afgesproken tijdstip op bezoek komen. Een medewerker brengt de bewoner dan via een sluis op het afgesproken tijdstip naar het bezoekhuisje. De bezoekers maken gebruik van de ingang aan de andere kant. Zo kunnen de bewoners veilig hun bezoek ontvangen. 


Goed alternatief

Voor de bewoners en hun familie en naasten is het enorm fijn dat zij elkaar weer van dichtbij kunnen zien en spreken. Alleen fysiek contact is natuurlijk niet mogelijk, maar de bezoekhuisjes bieden in deze tijd in ieder geval een goed alternatief. Laurens hoopt hiermee het gemis aan contact met familie en de eenzaamheid van de bewoners te verminderen en ook hun dierbaren te ondersteunen in deze onzekere tijd.


Veilig

Ook in de bezoekhuisjes volgt Laurens strikt de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent dat er maximaal twee bezoekers per keer mogen komen. Na elk bezoek wordt het bezoekhuisje gereinigd. Zo blijft het voor iedereen veilig om op bezoek te komen. 

De afgelopen dagen zijn de eerste 10 huisjes geplaatst, zo dicht mogelijk bij het verpleeghuis. Deze week worden er nog eens 7 neergezet. Bij locaties waar dit vanwege de ligging van het verpleeghuis niet kan, wordt gekeken naar alternatieven. De huisjes worden mede mogelijk gemaakt door Dignus, vriend van Laurens, en de andere vriendenstichtingen. 


Eerste gebruikers

RTV Rijnmond maakte een video van de eerste enthousiaste gebruikers van deze 'kletscontainers'. "Je zit heel gezellig bij elkaar, en kan elkaar echt in de ogen kijken."

Gerelateerde tags

Deel op social media

×

Zoeken