Besmetting coronavirus verpleeghuizen

Helaas is in verpleeghuizen van Laurens bij een aantal bewoners besmetting met het coronavirus vastgesteld. We betreuren dat ten zeerste. Uiteraard hebben we de familie en direct betrokkenen van deze bewoners hierover geïnformeerd. We leven mee met de getroffen bewoners, hun familie en naasten en de medewerkers van deze locaties.  

Bewoners bij wie het virus is vastgesteld, worden in aparte, afgescheiden ruimtes op de locatie in strikte isolatie verzorgd of overgeplaatst naar een corona-afdeling op een andere locatie. We werken hierbij volgens de protocollen die zijn opgesteld op basis van de richtlijnen van het RIVM en de GGD Rotterdam-Rijnmond. Een vaste groep verzorgenden verpleegt de besmette bewoners. Zo proberen we deze bewoners de best mogelijke zorg te bieden in deze moeilijke omstandigheden en tegelijkertijd de andere bewoners te beschermen. De medewerkers dragen beschermende kleding, handschoenen, een speciaal mondmasker en een spatbril.

De zorg voor de andere bewoners gaat onverminderd door. We nemen zoveel mogelijk maatregelen om verdere verspreiding van het virus te beperken en de gezondheid van de andere bewoners en onze medewerkers te beschermen. Hierbij nemen we alle nu geldende richtlijnen in acht.  

Deel op social media

×

Zoeken