Besmetting coronavirus verpleeghuis Bergschenhoek

Verpleeghuis Oranjehoeck in Bergschenhoek is hard getroffen door het coronavirus. In Oranjehoeck wonen 56 cliënten. Een groot aantal van hen is besmet geraakt en inmiddels zijn ook bewoners aan het virus overleden. We betreuren dit ten zeerste. We vinden het afschuwelijk dat zoveel bewoners door het virus zijn getroffen en houden de familie en direct betrokkenen continu van de situatie op de hoogte. We leven enorm mee met de bewoners, hun familie en naasten en medewerkers van deze locatie.

Isolatie

De bewoners van Oranjehoeck waarbij het coronavirus is vastgesteld, zijn met de ambulance overgebracht naar zogenoemde corona-afdelingen die Laurens op een aantal andere locaties heeft ingericht. Hier worden zij, strikt gescheiden van andere cliënten, in isolatie verzorgd en verpleegd door een vaste groep medewerkers. Zij werken hier volgens het protocol op basis van de richtlijnen van het RIVM en de GGD Rotterdam-Rijnmond en maken gebruik van persoonlijke beschermingsmaterialen zoals beschermende kleding, handschoenen, een speciaal mondmasker en een spatbril. 

De zorg voor de andere bewoners gaat onverminderd door. We nemen daarbij zoveel mogelijk maatregelen om verdere verspreiding van het virus te beperken en de gezondheid van de andere bewoners en medewerkers te beschermen. Zo proberen we de bewoners de best mogelijke zorg te bieden in deze moeilijke omstandigheden. 

Overige verpleeghuizen 

In de andere verpleeghuizen van Laurens in Lansingerland heeft het virus vooralsnog veel minder hard toegeslagen. In zowel Huize Sint Petrus als De Tuinen is één besmetting geconstateerd. In De Oudelandse Hof zijn tot nu toe nog geen besmettingen geconstateerd. 

Om voorbereid te zijn op de opvang van door corona getroffen bewoners zijn de afgelopen weken op vier locaties corona-afdelingen ingericht, in Stadzicht, De Elf Ranken, De Oudelandse Hof en De Schans. Cliënten die hier worden opgenomen, worden in strikte isolatie verpleegd. Deel op social media

×

Zoeken