LAURENS SIMEONENANNA BY BRANDONBAAN 01
locatie

Simeon en Anna

  • Een warm thuis voor mensen met dementie
  • Met een museum vol spullen van vroeger
  • Tegenover het bruisende Zuidplein
Simeon en Anna
  • Strevelsweg 350
    3075 BZ Rotterdam
  • 010 332 07 00

Simeon en Anna is een warm thuis voor mensen met dementie. En voor mensen die lichamelijke zorg nodig hebben. Al meer dan 45 jaar zet Simeon en Anna zich in voor zorg die past. Ondersteuning die aansluit bij de wensen van onze bewoners. Zodat zij fijn kunnen leven. En zo lang mogelijk zelf de touwtjes in handen hebben.

Thuis bij Simeon en Anna
Al onze bewoners hebben een knus, eigen appartement. Met een bed, douche en keukenblok. Dit appartement kunnen bewoners helemaal zelf inrichten. En er zo een persoonlijk thuis van maken. Op de afdelingen van Simeon en Anna is het altijd gezellig. Dat komt onder andere door onze vriendelijke verpleegkundigen. Die altijd met een glimlach werken en kijken naar wat mensen zelf nog kunnen. Zodat onze bewoners zo lang mogelijk zelf regie houden en zorg krijgen die écht bij ze past.

Meedoen en erbij horen
We gaan er vaak op uit met onze bewoners. Bijvoorbeeld naar de dierentuin of een terras. Maar ook binnen is er van alles te beleven. Zoals in ons eigen museum. Dat vol staat met spullen van vroeger en onze bewoners mee terug neemt naar hun jeugd. Ook is er op de afdelingen vaak live muziek. Of organiseren we een lekkere high-tea. Allemaal ideeën van onze bewoners!

Wist u dat…
Simeon en Anna gaat verhuizen? Eind 2024 gaan we naar de Veldstraat, om de hoek. In een nieuw en modern gebouw krijgen onze bewoners allemaal een nieuw appartement. Dat drie keer zo groot is als nu! Zo hebben we nog meer ruimte voor zorg die écht past.

De buurt
Tegenover Simeon en Anna ligt het Zuidplein. Met veel leuke winkels en cafeetjes. En om de hoek ligt het Ikazia Ziekenhuis en de huisartsenpost. Waardoor extra zorg nooit ver weg is.

Bereikbaarheid
Bereikbaarheid met OV vanuit Rotterdam Centraal:

1. Neem RET metro E richting Slinge tot metrostation Zuidplein.
2. Vervolgens moet u 10 minuten lopen naar Strevelsweg 350.
3. Hierna bent u gearriveerd bij locatie Simeon en Anna.

Bereikbaarheid met fiets route bepalen met Google Maps.
Parkeren: er is parkeergelegenheid.