Laurens De Beukelaar

'Ik zorg nog zoveel mogelijk voor mijn vader. Als ik er niet ben, weet ik dat hij in goede handen is.'

In Laurens De Beukelaar wonen ouderen met dementie in kleinschalige woongroepen van acht personen. Bijzonder aan De Beukelaar is dat er woongroepen zijn voor mensen met een Marokkaanse, Turkse, Hindoestaanse, Afro-Caribische en Nederlandse achtergrond. De Beukelaar ligt in de multiculturele wijk Hillesluis in Rotterdam-Zuid.

Wonen in De Beukelaar

Voel u thuis in de warme huiselijke sfeer van De Beukelaar, met veel ruimte voor gezelligheid en ontspanning. In totaal is er plaats voor 48 bewoners die in woongroepen leven van acht bewoners. Iedere woongroep is volgens de leefstijl van de bewoners en dus met aandacht voor tradities en gewoontes van de Nederlandse, Turkse, Marokkaanse, Hindoestaanse of Afro-Caribische cultuur.

Iedere woongroep beschikt over een eigen huis-/eetkamer. Als u wilt, kunt u daar wat eten of drinken en deelnemen aan activiteiten of ontspannen samen zijn. U heeft een eigen zit-/slaapkamer met eigen sanitair. In de huiskamer en in uw eigen kamer heeft u een breed aanbod aan (culturele) TV- en radiozenders.

U heeft veel vrijheid om van uw kamer een persoonlijke woonruimte te maken. De Beukelaar beschikt over een aparte wasruimte, gebedsruimte met een wasgelegenheid en een binnentuin.

Ontmoetingen en activiteiten
In De Beukelaar is een ontmoetingscentrum, waar bezoekers uit de wijk en omgeving van verschillende culturen elkaar ontmoeten. Naast elkaar ontmoeten kunt u hier ook deelnemen aan activiteiten zoals gezamenlijk koken en eten. 

Heeft u een Wlz-indicatie voor zorg met verblijf, dan betaalt u een eigen bijdrage als u 18 jaar of ouder bent. Ook als u ervoor kiest om de zorg thuis te ontvangen. Voor zorg met verblijf zijn er 2 soorten eigen bijdragen: een lage en een hoge eigen bijdrage. De eerste 6 maanden betaalt u meestal de lage eigen bijdrage. Daarna hangt het van uw persoonlijke omstandigheden (inkomen, vermogen, leeftijd en gezinssamenstelling) af of u een lage of hoge bijdrage gaat betalen. Het CAK berekent uw eigen bijdrage.

Als u ervoor kiest uw was door ons te laten verzorgen, kost dat 56 euro per maand. U moet dan uw kleding (eenmalig) door ons laten merken, dat kost € 0,69 per kledingstuk.


Daarnaast biedt deze locatie specifieke aanvullende diensten, soms ook via derden. Op de locatie is er voor iedere bewoner en gast altijd de actuele prijs beschikbaar. Vraagt u daarnaar op deze locatie.

  • Wasruimte
  • Gebedsruimte
  • Wifi
  • Eigen zit-/slaapkamer
  • Gezamenlijke huis-/eetkamer
  • Culturele tv- en radiozenders
  • Winkelcentrum/markt op loopafstand
  • Ontmoetingscentrum
  • Activiteiten en/of uitstapjes
  • Rolstoeltoegankelijk

Vraag een rondleiding aan!

Bel met een medewerker van Laurens Entree via 010 33 23 000

Bekijk ook onze brochure!

Lees de brochure rustig eens door.

×

Zoeken