Laurens Ravenswaerde

Op de eerste en tweede verdieping van woongebouw Ravenswaerde vindt u een kleinschalig woonproject voor jongeren met niet-aangeboren hersenletsel. U kunt in Ravenswaerde beschermd wonen, dankzij individueel afgestemde zorg, begeleiding en ondersteuning. Onze zorg, diensten en service stemmen we af op uw wensen en mogelijkheden en die van uw medebewoners. U krijgt dan ook persoonlijke begeleiding. We maken daarbij gebruik van het begeleidingsmodel 'Hooi op je Vork', waarbij het gaat om uw mogelijkheden en niet om uw beperkingen.

De woningen

Ravenswaerde is een appartementencomplex van 10 verdiepingen met 55+woningen. Op de eerste en tweede verdieping van dit complex is plaats voor 18 jongeren met niet-aangeboren hersenletsel. U heeft een eigen appartement dat rolstoeltoegankelijk is met alle voorzieningen en zo nodig aangepast aan uw individuele wensen. Zo heeft iedereen een eigen woonkamer, keuken, slaapkamer, sanitaire ruimte, berging en balkon. Ook is er een algemene ruimte waar dagelijks diverse activiteiten worden gehouden, zoals bijvoorbeeld kookactiviteiten.

Waarom Laurens Ravenswaerde

Ravenswaerde kent een warme, gezellige en comfortabele sfeer. Wij bieden 24 uur per dag professionele en gespecialiseerde zorg in een veilig en warm woonleefklimaat. De mens staat bij ons centraal.

 

Digitale rondleiding

Deze digitale rondleiding biedt u een impressie van de locatie en faciliteiten. 

Omgeving

Het woongebouw Ravenswaerde staat in de naoorlogse wijk IJsselmonde. De buurt kent een rustige en gezellige stadssfeer en veel groenvoorzieningen. Winkelcentrum Keizerswaard ligt op loopafstand en Ravenswaerde is goed bereikbaar met openbaar veroer. 

Bereikbaarheid met OV
Vanuit Rotterdam Centraal:
1. Neem RET metro E richting Slinge tot metrostation Wilhelminaplein.
2. Aansluitend neemt u RET tram 23 richting Beverwaard tot tramhalte Adriaan
Volkerlaan.
3. Vervolgens moet u 3 minuten lopen naar Tieselinswaard 146 - 168.
4. Hierna bent u gearriveerd bij Laurens Ravenswaerde.

Bereikbaarheid met fiets
Route bepalen met Google Maps.

  • Activiteiten en/of uitstapjes
  • Cliëntenraad/servicepunt
  • Huismeester
  • Mogelijkheid om huisdieren te houden
  • Scootmobielstalling
  • Spreekuur zorgconsulent
  • Vriendenfonds
  • Winkelcentrum en/of markt op loopafstand
  • Zwembad op loopafstand
  • Er is genoeg parkeergelegenheid voor de deur

U kunt tegen betaling uw was door ons laten verzorgen. U moet dan uw kleding (eenmalig) door ons laten merken.

Daarnaast biedt deze locatie specifieke aanvullende diensten, soms ook via derden. Op de locatie is er voor iedere bewoner en gast altijd de actuele prijs beschikbaar. Vraagt u daarnaar op deze locatie.

Vraag een rondleiding aan!

Bel met een medewerker van Laurens Entree via 010 33 23 000

×

Zoeken