Laurens Cadenza Zuid

'Er heerst hier een warme en huiselijke sfeer.'

Heeft u een levensbedreigende en/of ongeneeslijke ziekte en nog maar kort te leven? Vind, samen met uw naasten, rust, zorg en comfort in Laurens Cadenza Zuid. U krijgt diverse vormen van zorg en ondersteuning op het gebied van palliatieve zorg. Cadenza Zuid is een ruim opgezet gebouw met veel glas, waardoor er veel contact is met de omgeving. De kleinschaligheid zorgt voor een huiselijke sfeer. Teams van ervaren medewerkers, gespecialiseerde artsen en betrokken vrijwilligers bieden er professionele zorg.

Laurens

Waarom Laurens Cadenza Zuid?

De filosofie van Laurens Cadenza Zuid is in de naam verweven. Cadenza is een muziekterm die refereert aan het laatste deel in een concert waarin het orkest stopt met spelen om de solist de gelegenheid tot eigen improvisatie te geven. Zorg voor mensen in de laatste, terminale fase van hun leven, moet zijn zoals de mens het zelf voor ogen heeft. Een vrije improvisatie.

Cadenza Zuid biedt alles op het gebied van palliatieve zorg onder één dak:

 • Professionele medische, verpleegkundige en psychosociale zorg en begeleiding voor klanten en hun naasten
 • Mooie ruime locatie met voldoende privacy en een warme huiselijke sfeer
 • Zorg die zoveel als mogelijk wordt afgestemd op ieders unieke wens
 • Grand Café
 • (draadloos) Internet
 • Internationale tv-zenders
 • Logeermogelijkheid
 • PAS-therapiestoel*
 • Relaxbad
 • Stiltecentrum
 • Tuin met terras
 • Winkels en openbaar vervoer op loopafstand

Omgeving

Cadenza Zuid is gevestigd in de wijk IJsselmonde. Het is een verrassend rustige locatie in een groene omgeving. Op loopafstand bevinden zich een aantal winkels. Cadenza Zuid is met het openbaar vervoer het best te bereiken met de tram (lijn 2) of de bus (lijn 183). Deze lijnen stoppen op de Grote Hagen waarna het nog 7 minuten lopen is naar Cadenza Zuid. Andere bus- (lijn 90 en lijn 144) en tramhaltes (lijn 23) bevinden zich aan de Akkeroord, waarna het 10 minuten lopen is naar Cadenza Zuid.

Heeft u een Wlz-indicatie voor zorg met verblijf, dan betaalt u een eigen bijdrage als u 18 jaar of ouder bent. Ook als u ervoor kiest om zorg thuis te ontvangen. Voor zorg met verblijf zijn er 2 soorten eigen bijdragen: een lage en een hoge eigen bijdrage. De eerste 6 maanden betaalt u meestal de lage eigen bijdrage. Daarna hangt het van uw persoonlijke omstandigheden (inkomen, vermogen, leeftijd en gezinssamenstelling) af of u een lage of hoge bijdrage gaat betalen. Het CAK berekent uw eigen bijdrage.

Het merendeel van de kosten voor de zorg die u ontvangt wanneer u in een zorginstelling woont, wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat u een Wlz-indicatie heeft ontvangen van het Indicatieorgaan CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Binnen de Wlz heeft u ook de mogelijkheid om thuis te blijven wonen.

Als u ervoor kiest uw was door ons te laten verzorgen, kost dat 56 euro per maand. U moet dan uw kleding (eenmalig) door ons laten merken, dat kost € 0,69 per kledingstuk.

Daarnaast biedt deze locatie specifieke aanvullende diensten, soms ook via derden. Op de locatie is er voor iedere bewoner en gast altijd de actuele prijs beschikbaar. Vraagt u daarnaar op deze locatie.

 

Vraag een rondleiding aan!

Bel met een medewerker van Laurens Entree via 010 33 23 000

Bekijk ook onze brochure!

Lees de brochure rustig eens door.

×

Zoeken