Laurens Cadenza Zuid

'Er heerst hier een warme en huiselijke sfeer'

Heeft u een levensbedreigende en/of ongeneeslijke ziekte en nog maar kort te leven? Vind, samen met uw naasten, rust, zorg en comfort in Laurens Cadenza Zuid. U krijgt diverse vormen van zorg en ondersteuning op het gebied van palliatieve zorg. Cadenza Zuid is een ruim opgezet gebouw met veel glas, waardoor er veel contact is met de omgeving. De kleinschaligheid zorgt voor een huiselijke sfeer. Teams van ervaren medewerkers, gespecialiseerde artsen en betrokken vrijwilligers bieden er professionele zorg.

Waarom Laurens Cadenza Zuid?

De filosofie van Laurens Cadenza Zuid is in de naam verweven. Cadenza is een muziekterm die refereert aan het laatste deel van een concert, waarin het orkest stopt met spelen om de solist de gelegenheid tot eigen improvisatie te geven. Zorg voor mensen in de laatste, terminale fase van hun leven, moet zijn zoals de mens het zelf voor ogen heeft. Een vrije improvisatie.

Cadenza Zuid biedt alles op het gebied van palliatieve zorg onder één dak:

 • Professionele medische, verpleegkundige en psychosociale zorg en begeleiding voor klanten en hun naasten
 • Mooie ruime locatie met voldoende privacy en een warme huiselijke sfeer
 • Zorg die zoveel als mogelijk wordt afgestemd op ieders unieke wens

Stichting Roparun donatie

Stichting Roparun heeft een donatie geschonken voor de vervanging van het meubilair. In de laatste drie afbeeldingen hierboven zie je het nieuwe meubilair. Ze hebben ook twee koppelbedden gesponsord die momenteel in gebruik zijn. Wij bedanken Stichting Roparun hartelijk.

Omgeving

Cadenza Zuid is gevestigd in de wijk IJsselmonde. Het is een rustige locatie in een groene omgeving en op loopafstand bevinden zich enkele winkels. Openbaar vervoer (zowel tram als bus) stopt op 10 minuten loopafstand.

Bereikbaarheid met OV
Vanuit Rotterdam Centraal:
1. Neem RET metro E richting Slinge tot metrostation Wilhelminaplein.
2. Aansluitend neemt u RET tram 23 richting Beverwaard tot tramhalte Akkeroord.
3. Vervolgens moet u 7 minuten lopen naar Oosterhagen 239.
4. Hierna bent u gearriveerd bij Palliatieve unit Cadenza Zuid.

Bereikbaarheid met fiets
Route bepalen met Google Maps.

 • Ruime, lichte eenpersoonskamers met eigen badkamer
 • Meerdere huiselijk ingerichte woonkamers met magnetron,
  koelkast en koffie- en theevoorziening
 • Grand Café met kleine kaart voor u en uw bezoek
 • Wifi
 • Stiltecentrum
 • Sfeervolle tuin met terras
 • Openbaar vervoer en winkels op loopafstand
 • Gratis parkeergelegenheid

Palliatieve Terminale Zorg (PTZ) wordt vergoed via de Zorgverzekeringswet (Zvw) of vanuit de Wet langdurige zorg (WLz). Dit is afhankelijk van uw situatie. Het kan zijn dat u een eigen bijdrage moet betalen. Laurens Entree kan u hier meer over vertellen.

Keurmerk Hospicezorg

Onze zorg en ondersteuning draagt het PREZO keurmerk 'Hospicezorg' van Perspekt. PREZO kijkt naar de prestaties die medewerkers, vrijwilligers en de organisatie leveren aan de gasten en hun naasten. Ze toetst of deze (voldoende) bijdragen aan de ervaringen van gasten en naasten; Kwaliteit staat uiteindelijk voor hún kwaliteit van leven en sterven.

×

Zoeken