Laurens Antonius Binnenweg

’Zorg en revalidatie afgestemd op uw situatie’

Moet u revalideren na een beroerte of orthopedische ingreep of heeft u zorg nodig in uw laatste levensfase, dan vindt u in Laurens Antonius Binnenweg de specialisten en zorg die u nodig heeft. Ook als (jong) dementerende vindt u hier een prettige woonomgeving op deze locatie midden in het centrum van Rotterdam met vele, diverse activiteiten. Uw zorg, uw behandeling en uw wensen, daar gaat het om. Samen maken we een plan dat afgestemd is op uw persoonlijke omstandigheden. Ook kunt u bij ons terecht voor poliklinische behandelingen, zoals fysiotherapie of ergotherapie. Laurens werkt nauw samen met diverse ziekenhuizen in de omgeving, zodat de zorg vanuit het ziekenhuis zo soepel mogelijk overgaat in revalidatiezorg en -behandeling.

Vraag een rondleiding aan!

Bel met een medewerker van Laurens Entree via 010 33 23 000

Bekijk ook onze brochure!

Lees ook de brochure eens rustig door.

locatievideo Antonius Binnenweg

Revalidatie

Wij hebben een specifiek revalidatieprogramma ontwikkeld voor mensen die een beroerte hebben meegemaakt, het Laurens Therapeutisch Klimaat. Dat betekent dat de meeste alledaagse zaken zo plaatsvinden dat ze bijdragen aan uw revalidatie of behandeling. Aan het begin van het traject wordt een programma opgesteld door een team van specialisten (zoals een arts, ergo-, fysiotherapeut, logopedist, maatschappelijk werk en diëtist). Dat programma sluit aan bij uw mogelijkheden en de doelen van uw revalidatie of behandeling. Ook de expertise van de revalidatie arts of orthopedisch instrument- of schoenmaker kan betrokken worden bij uw traject. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden voor optimale zorg als u weer naar huis kunt maar nog zorg of behandeling nodig heeft. Denk aan poliklinische behandelingen en (specialistisch) Zorg aan Huis die u thuis ondersteuning bieden.

Uw verblijf in Laurens Antonius Binnenweg

In Laurens Antonius Binnenweg zijn tien afdelingen met één- en enkele tweepersoonskamers. Een aantal kamers heeft uitzicht op de fraaie binnentuin. In de gezamenlijke huiskamer of het restaurant en/of binnentuin op de begane grond kunt u uw bezoek ontvangen, koffie of thee drinken, de maaltijden nuttigen of bijvoorbeeld een boek lezen.

Omgeving

Antonius Binnenweg ligt in het centrum van Rotterdam, op loopafstand van de levendige winkelstraat. De tram stopt voor de deur en er is in de directe omgeving parkeergelegenheid, deels op eigen terrein. Door de activiteiten en aanwezige faciliteiten, waar ook wijkbewoners graag gebruik van maken, maakt de locatie echt onderdeel uit van de buurt.

Antonius Binnenweg biedt u allerlei mogelijkheden om actief en ontspannen bezig te zijn. Het stiltecentrum is altijd open voor een moment van bezinning. Voor een boodschap of een cadeau kunt u terecht in de winkel. Er is ook een kapper, beautysalon en pedicure. Het restaurant serveert heerlijke maaltijden en snacks. In onze fitnessruimte kunt u werken aan uw conditie. 

Kortdurende, intensieve revalidatie wordt gefinancierd via de Zorgverzekeringswet (Zvw). Als in het ziekenhuis wordt vastgesteld dat u deze zorg nodig heeft, worden de kosten grotendeels betaald door uw zorgverzekeraar. U betaalt dan alleen het eigen risico dat u voor dat jaar nog heeft openstaan. Zowel langdurig verblijf als minder intensieve vormen van revalidatie worden gefinancierd via de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). In dit geval heeft u een ‘indicatie’ nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Afhankelijk van uw persoonlijke situatie, waaronder uw inkomen en huishouden, stelt het CAK (Centraal Administratie Kantoor) uw eigen bijdrage per maand vast. Onze klantadviseur helpt u graag met het aanvragen van de benodigde formulieren.

Als u ervoor kiest uw was door ons te laten verzorgen, kost dat 56 euro per maand. U moet dan uw kleding (eenmalig) door ons laten merken, dat kost € 0,69 per kledingstuk.

Daarnaast biedt deze locatie specifieke aanvullende diensten, soms ook via derden. Op de locatie is er voor iedere bewoner en gast altijd de actuele prijs beschikbaar. Vraagt u daarnaar op deze locatie.

 

×

Zoeken