Laurens Antonius Binnenweg

’Zorg en revalidatie afgestemd op uw situatie’

Moet u revalideren na een beroerte, (orthopedische) ingreep, ongeval of ziekte of heeft u zorg nodig in uw laatste levensfase, dan vindt u in Laurens Antonius Binnenweg de specialisten en zorg die u nodig heeft. Ook (jonge) mensen met dementie vinden hier een prettige woonomgeving op deze locatie midden in het centrum van Rotterdam met vele diverse activiteiten. Uw zorg, uw behandeling en uw wensen, daar gaat het om. U krijgt een behandel- en zorgplan op maat, afgestemd op uw persoonlijke omstandigheden. Ook kunt u bij ons terecht voor poliklinische behandelingen, zoals fysiotherapie of ergotherapie. Laurens werkt nauw samen met diverse ziekenhuizen in de omgeving, zodat de overgang vanuit het ziekenhuis zo soepel mogelijk verloopt. 

Revalidatie

Met u en uw naasten bespreken wij uw mogelijkheden, wensen en doelen. Vervolgens gaat u aan de slag met een behandel- en zorgplan op maat, onder begeleiding van een deskundig en in uw aandoening gespecialiseerd klant- en behandelteam. Dit team kan bestaan uit artsen, verpleegkundigen, logopedisten, psychologen, fysio- en/of ergotherapeuten. Net wat er nodig is in uw situatie. Als u na uw revalidatieperiode terug naar huis mag, kunt u indien nodig uw behandeling poliklinisch voortzetten.

Zorg voor jonge mensen met dementie

Dementie op jonge leeftijd openbaart zich vóór iemand 65 is. Jonge mensen met dementie staan vaak nog midden in het leven: ze hebben een baan, hebben vaak nog jonge kinderen, zijn fit en vervullen een actieve rol in de maatschappij. Dat vraagt om gespecialiseerde zorg en ondersteuning, die aansluit op hun levensfase en behoeften.

Antonius Binnenweg biedt jonge mensen met dementie die niet langer thuis kunnen wonen een prettige en veilige woonomgeving, en passende dagbesteding voor nog thuiswonende cliënten.
In onze zorg staan persoonlijke aandacht, vrijheid en eigen regie centraal. We zoeken daarbij nadrukkelijk de samenwerking met familie en naasten, die we zoveel mogelijk betrekken bij de zorg en ondersteuning. Samen kijken we we naar wat er nog wél kan en wat er nodig is om een waardevol leven te leiden.

Onze zorg heeft het PREZO kwaliteitskeurmerk ‘Dementie op jonge leeftijd’, van Perspekt. Prezo kijkt naar de prestaties die zorgprofessionals en organisaties leveren in de praktijk. Ze toetst of deze prestaties voldoende bijdragen aan de ervaringen van de bewoners. Kwaliteit staat uiteindelijk voor hún kwaliteit van leven.

Laurens werkt ook nauw samen met het Alzheimercentrum van het Erasmus MC en is lid van het kenniscentrum 'Dementie op jonge leeftijd'


Meer over dementie op jonge leeftijd: 


Alzheimercafé
In Antonius Binnenweg wordt iedere maand een Alzheimercafe gehouden. Het Alzheimercafé is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een prettige sfeer kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen. Het Alzheimercafé geeft voorlichting over dementie en maakt de gevolgen ervan bespreekbaar.  

Niet aangeboren hersenletsel (NAH)

Op 31 juli 2023 opent locatie Laurens Antonius Binnenweg de deuren voor de doelgroep Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Deze woonplek wordt gefinancierd vanuit de Wet Langdurige Zorg. De locatie Antonius Binnenweg is een unieke locatie in het centrum van Rotterdam, gelegen aan de Nieuwe Binnenweg. 

Afdeling Martha
De afdeling Martha biedt plaats aan 16 bewoners in totaal, verdeeld over twee units. Het betreft een “open”-afdeling, dit houdt in dat alle bewoners zelfstandig van en op de afdeling kunnen komen. Wij bieden professioneel 24-uurs verblijf met intensieve zorg, behandeling en begeleiding. Alle woonplekken zijn voorzien van een eigen badkamer, een bed, een nachtkastje, een kleine koelkast en een kledingkast. In de aparte woonkamer is het mogelijk om gezamenlijk televisie te kijken, sociale contacten op te doen of even rustig te zitten. 

Uw verblijf in Laurens Antonius Binnenweg

In Antonius Binnenweg zijn tien afdelingen met grotendeels eenpersoonskamers en enkele tweepersoonskamers. Er zijn meerdere afdelingen voor revalidatie (tijdelijk verblijf), een afdeling voor palliatieve zorg (Cadenza Centrum) en 4 afdelingen voor (jonge) mensen met dementie die bij ons wonen. Een deel van de kamers heeft uitzicht op de fraaie binnentuin. Elke afdeling beschikt over een gezamenlijke huiskamer. Op de begane grond is een sfeervol restaurant, waar de maaltijden geserveerd worden. Daarnaast is er een gezellig Grand Café waar u uw bezoek kunt ontvangen en van de kleine kaart iets kunt bestellen. 

Tevens heeft Antonius Binnenweg 2 dagbehandelingen: 1 voor mensen met een lichamelijke aandoening en 1 voor (jonge) mensen met dementie.

De locatie is volledig rolstoeltoegankelijk en rookvrij.

Omgeving en activiteiten

Antonius Binnenweg ligt in het centrum van Rotterdam, nabij een levendige winkelstraat met vele winkels en restaurantjes. Door de ligging en de grote tuin verblijft u toch in een rustige omgeving. De tram stopt voor de deur en er is in de directe omgeving (betaalde) parkeergelegenheid. Er kan beperkt op eigen terrein geparkeerd worden. De locatie maakt door haar unieke ligging echt onderdeel van de buurt uit, waardoor ook wijkbewoners er graag komen.

Antonius Binnenweg biedt u allerlei mogelijkheden om zowel actief als ontspannend bezig te zijn. De locatie beschikt over een fitnessruimte, behandelkamers, een beautysalon, filmzaal, kapsalon, galerie en een stiltecentrum voor een moment van bezinning. In het ruime sfeervolle restaurant worden de maaltijden geserveerd. Ook is er een Grand Café met kleine kaart waar u met uw bezoek terecht kunt. Er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd, zoals de wekelijkse discomiddag, verwendagen en filmvoorstellingen. Daarnaast beschikt Antonius Binnenweg over een prachtige binnentuin met een terras en diverse zitjes.

 

 

 • Sfeervol restaurant met uitzicht op de tuin
 • Grand Café met kleine kaart
 • Fitnessruimte
 • Filmzaal
 • Kapsalon
 • Beautysalon
 • Galerie Serruys met regelmatig wisselende
  tentoonstellingen
 • Stiltecentrum
 • Prachtige binnentuin met groot terras
 • Nabij winkels en restaurantjes
 • Openbaar vervoer op loopafstand
 • Parkeren in directe omgeving en beperkt op eigen terrein

 

Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ) en herstelzorg (ELV) worden gefinancierd via de Zorgverzekeringswet (Zvw) en worden grotendeels vergoed door uw zorgverzekeraar. U betaalt alleen uw eigen risico dat voor dat jaar nog openstaat.

Palliatieve Zorg wordt vergoed via de Zorgverzekeringswet (Zvw) of de Wet langdurige zorg (Wlz). Het kan zijn dat u een eigen bijdrage moet betalen. Laurens Entree kan u hier meer over vertellen.

Als u bij ons komt wonen, wordt uw zorg grotendeels vergoed door de Wet langdurige zorg (Wlz). Hiervoor is een Wlz-indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling zorg (CIZ). Voor deze zorg moet u een eigen bijdrage betalen, die wordt vastgesteld door het CAK.

 

U kunt ervoor kiezen om tegen betaling uw was door ons te laten verzorgen, uw kleding dient dan eenmalig door ons gemerkt te worden.

Daarnaast biedt deze locatie specifieke aanvullende diensten, soms ook via derden. De actuele prijzen van de wasregeling en de aanvullende diensten zijn voor iedere klant en gast beschikbaar. U kunt hiernaar vragen bij de receptie van de locatie.

 

Vraag een rondleiding aan!

Bel met een medewerker van Laurens Entree via 010 33 23 000

Bekijk ook onze brochure!

Lees ook de brochure eens rustig door.

×

Zoeken