Extra zorg bij dementie

Ouderen met dementie kunnen met begeleiding van een casemanager dementie zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Het is niet altijd noodzakelijk dat iemand met dementie naar een verpleeghuis hoeft te verhuizen. 

De casemanager dementie begeleidt, ondersteunt en coördineert het welzijn, de zorg en de behandeling voor u of uw naaste. Dit doet de casemanager dementie samen met het zorgteam. Hierdoor kunt u of uw naaste langer in de vertrouwde omgeving blijven wonen. 

Kosten

Deze zorg valt onder de Zorgverzekeringswet (ZvW) of wordt vergoed vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). De wijkverpleegkundige kijkt samen met u welke indicatie gesteld moet worden afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Voor zorg vanuit de Zorgverzekeringswet (ZvW) is iedereen verzekerd via het basispakket, deze zorg kent dan ook geen eigen bijdrage. Voor zorg vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ) kan een inkomensafhankelijke eigen bijdrage worden berekend.

Meer informatie

Wilt u meer weten over casemanagement dementie en de wachttijd? Neem dan contact op met Laurens via 010 332 30 00. U kunt altijd contact opnemen met ons of met uw zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 6 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder zorg krijgt. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamelijk zijn overeengekomen (de Treeknormen).

Meer weten!

Bekijk de folder thuiszorg of bel 010 33 23 000

×

Zoeken