Laurens doet mee aan de Zorg voor Energieweek

7 oktober 2024

Bij Laurens is duurzaamheid een belangrijk thema. Een groot onderdeel van verduurzamen is energie besparen, zeker omdat de zorgsector heel veel energie verbruikt. We doen daarom, net als 170 andere zorgorganisaties, mee aan de Zorg voor Energie campagneweek van 7 tot en met 11 oktober. Tijdens deze week ligt de aandacht op energie besparen en energieverspilling tegen gaan. Als we allemaal een beetje beter opletten, kunnen we samen een groot verschil maken.

Foto Zorg voor Energie 2024

Duurzame zorg binnen Laurens

Net als vorig jaar doen we mee aan de Zorg voor Energie campagneweek. Tijdens deze week stimuleren we onze collega's om nóg meer te letten op energie besparen. Maar natuurlijk richten we ons niet alleen op het besparen van energie. Zuinig omgaan met de planeet en de beperkte grondstoffen vraagt veel meer van ons. Binnen Laurens hebben we daarom de Green Deal getekend. Ook zijn we hard aan de slag om voor al onze locaties het bronzen niveau van de Milieuthermometer Zorg te behalen.

Daarnaast zijn er binnen Laurens veel collega’s met een groen hart, die inmiddels samenwerken in een Green Team. In kleine groepjes werken zij aan grotere en kleinere stappen om Laurens steeds duurzamer te maken, vanuit hun ervaringen in de praktijk.

Andere interne initiatieven zijn bijvoorbeeld: het overstappen op duurzamere schoonmaakmiddelen, inzamelen van onze afgeschreven bedrijfskleding, papieren koffiebekers vervangen door porseleinen en we maken langzaam de overstap naar enkel elektrische voertuigen. Maar uiteraard gaan we nog veel meer duurzame stappen zetten!