Samen sterk voor de ouderenzorg in regio Rotterdam

21 oktober 2024

Laurens werkt nauw samen met andere zorgaanbieders, apothekers en zorgverzekeraar Zilveren Kruis in de regio Rotterdam om de zorg voor ouderen te verbeteren. Zo zetten we bijvoorbeeld waar dat kan handige hulpmiddelen in, zoals de oogdruppelbril. We willen dat zorg en ondersteuning beschikbaar is en blijft voor iedereen die dat nodig heeft. Nu en in de toekomst.

Oogdruppelbril

Zorg wanneer het u uitkomt

Het is fijn om zelf de invulling van uw eigen dag te bepalen, zelfs als u dagelijks ondersteuning nodig heeft. Daarom werken we in de regio Rotterdam aan oplossingen waarmee u uw leven zoveel mogelijk in eigen hand kunt houden. Dankzij slimme hulpmiddelen kunt u bijvoorbeeld kleine zorghandelingen die nu nog door professionals worden uitgevoerd, makkelijk zelf doen. Een mooi voorbeeld hiervan is dat u nu zelf uw ogen kunt druppelen met behulp van de oogdruppelbril.

Zelfstandig met slimme hulpmiddelen

Zelf oogdruppelen is nu eenvoudiger dan ooit met hulpmiddelen zoals de oogdruppelbril. Dit bespaart u tijd en geeft u de vrijheid om te druppelen wanneer het u uitkomt, zonder te hoeven wachten op een thuiszorgmedewerker.

Als uw arts u oogdruppels voorschrijft, krijgt u bij uw apotheek duidelijke instructies mee, net zoals u gewend bent bij andere medicijnen. En natuurlijk blijven onze zorgmedewerkers altijd klaar staan voor mensen die om medische redenen hun ogen niet zelf kunnen druppelen.

66e04da1d00baf36aa2f9360 CONFORTE DRUPPELBRIL BY BRANDONBAAN 16 1 p 500
Had ik dit 20 jaar geleden maar gehad toen ik de ogen van mijn vrouw moest druppelen.
Meneer Krabbendam (94 jaar)

Meer informatie

Meer informatie en handige tips over zelf oogdruppelen vindt u hier:


Of bekijk de instructievideo over de oogdruppelbril:

  • Instellingen aanpassen
P1080610 scaled