Thuisplus wonen

Bent u wat ouder? Dan denkt u vast weleens na over de zorg die u misschien in de toekomst nodig heeft. Het kan prettig zijn zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. In uw eigen vertrouwde omgeving. Zéker als zorg, ondersteuning en activiteiten dichtbij zijn. De Thuisplusflat maakt dat mogelijk.

Wonen in een Thuisplusflat
In 2021 openden in Rotterdam de eerste zes Thuisplusflats. Thuisplusflats zijn bedoeld voor mensen van 55 jaar en ouder, met een lichte tot matige zorgvraag. Met het doel langer thuis te kunnen wonen. Laurens geeft zorg aan bewoners van de Thuisplusflat Ommoord. In hun eigen vertrouwde omgeving. Door dit nieuwe woonconcept wonen bewoners zelfstandig in een eigen (huur)appartement, mét zorg, ondersteuning en welzijnsactiviteiten zijn dichtbij. Naast reguliere huur- en servicekosten betalen bewoners geen extra woonkosten.

Zorg en ondersteuning
Woont u in een Thuisplusflat? Dan kunt u met al uw vragen terecht bij één vast team van specialisten. Dit team van wijkverpleegkundigen, welzijnsmedewerkers, dagbestedingscoördinatoren en contactpersonen van de wooncorporatie, is er altijd voor u. En legt uw vraag voor aan de juiste partij. Heeft u zorg en ondersteuning nodig? Dan stelt hetteam een persoonlijk plan voor u op. En u krijgt tips, bijvoorbeeld over hoe u zélf zorg oppakt. Maar ook over activiteiten in de buurt. Zo wordt u snel én gericht geholpen.

Welzijnsactiviteiten
In de gemeenschappelijke ruimte van de Thuisplusflat worden verschillende activiteiten georganiseerd. Denk aan stoelyoga, creatieve middagen en wandelochtenden. Maar ook samen eten. Wilt u wat vaker onder de mensen komen? Dan zijn deze activiteiten heel geschikt om wijkgenoten te ontmoeten. En kunt u wel wat beweging gebruiken, dan zijn deze activiteiten de uitgelezen kans om wat meer te bewegen. Heeft u zelf een leuk idee voor een activiteit? Wij horen die graag!

Laurens extra 03

Benieuwd naar de Thuisplusflat?

Laurens regelt alle zorg in de Thuisplusflat in de wijk Ommoord. Wilt u meer informatie over deze Thuisplusflat en de mogelijkheden voor uw situatie? Neem dan contact op met Laurens Entree via 010 332 30 00. Of bezoek de website van wooncorporatie MaasWonen.

Lees meer