Nieuwbouw Borgstede officieel van start!

29 juni 2022

De nieuwbouw van Laurens Borgstede in Barendrecht is gestart. Op woensdag 29 juni luidden wethouder Dirk Vermaat, Cees van Boven (bestuurder bij Woonzorg Nederland), Jolanda Wakkerman (voorzitter raad van bestuur bij Laurens) en drie bewoners van Borgstede dit heugelijke moment officieel in.

Laurens borgstede start bouw

Zij drukten gezamenlijk op een grote rode knop, waarna een kleurrijke confettiregen op de bouwlocatie neerdaalde. De officiële start van de bouw werd vervolgens gevierd met een gezamenlijke toast en een gezellig hapje en drankje. Voor de bewoners ging het feestje nog wat langer door, met een gezellig middagprogramma.

Fijne plek

De nieuwbouw van Borgstede is een ontwikkeling van Woonzorg Nederland. Laurens huurt het gebouw voor de huisvesting, zorg en begeleiding van ouderen met een intensieve zorgvraag. Met 99 ruime appartementen, gezellige buurtkamers en moderne (zorg)faciliteiten is het nieuwe Borgstede een fijne plek om te wonen, werken en verblijven. Ook komen er aantrekkelijke voorzieningen, waaronder een beweegkamer, een theater en een snoezelruimte. Bovendien heeft het gebouw, samen met het naastgelegen dienstencentrum en de omliggende zelfstandige seniorenwoningen een belangrijke sociale functie in de wijk.

Liefdevolle zorg

“Het nieuwe Borgstede wordt een plek waar bewoners op een prachtige locatie, in een mooi en eigentijds appartement wonen”, zegt Jolanda Wakkerman. “Een plek waar we de juiste zorg kunnen blijven bieden, ook naar de toekomst toe. De bewoners, het personeel en de vrijwilligers gaan natuurlijk mee naar het nieuwe gebouw. En hopelijk ook de sfeer en het gevoel van het oude Borgstede: een fijn thuis waar liefdevolle zorg geleverd wordt en waar ruimte is voor gezelligheid.” Cees van Boven voegt toe: “We zijn er trots op dat we samen met Laurens woonzorgcentrum Borgstede in een nieuw jasje kunnen steken. Rondom het gebouw komt bovendien een ruime ecologische tuin, waar de bewoners en hun bezoekers van kunnen genieten.”

Gefaseerde bouw

De bouw van het nieuwe Borgstede is in handen van Dura Vermeer. De aannemer realiseert de nieuwbouw op de plek van het bestaande Borgstede. Dit gebeurt in verschillende fasen. Hierdoor hoeven bewoners en medewerkers niet te verhuizen. Zij kunnen op hun vertrouwde plek blijven wonen en werken. De eerste vleugel van de nieuwbouw is gereed in 2023 en zal dan in gebruik genomen worden. Het totale gebouw is naar verwachting in 2025 gereed.

Klik hier voor meer informatie over de nieuwbouw van Borgstede

Foto v.l.n.r: Cees van Boven, mevrouw Van Tongerloo, mevrouw Van Uden, mevrouw Diepenveen, wethouder Vermaat, Jolanda Wakkerman.