Koninklijke onderscheiding voor Laurens collega

Monique benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor haar zorgrevolutie

Het was een feestelijk afscheidssymposium voor Monique Spanenburg, de bevlogen teamleider van Laurens, die de Koninklijke eer ontving van Koning Willem-Alexander als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Deze eerbetuiging werd uitgereikt door locoburgemeester Faouzi Achbar op haar afscheidsbijeenkomst op donderdag 7 december in Podium Islemunda.

Monique Spanenburg heeft een onuitwisbare stempel gedrukt op de zorgwereld, vooral met haar inzet voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Met meer dan twee decennia toewijding aan Laurens heeft ze het verschil gemaakt op verschillende locaties en maakt ze dit jaar plaats voor haar welverdiende pensioen.

Een van haar grootste successen was de creatie van Ravenswaerde, een vooruitstrevend appartementencomplex voor mensen met NAH. Daar zorgde ze niet alleen voor een thuis, maar ook voor een zorgmodel dat uitging van de kracht en zelfstandigheid van de bewoners. Haar innovatieve aanpak verminderde de zorgbehoefte aanzienlijk en heeft nu navolging bij grote zorgorganisaties door het hele land.

Maar Monique was meer dan alleen een leidinggevende. Ze was een inspiratiebron, beschikbaar op alle uren voor haar team, een spreker op nationale symposia en een raadgever voor haar collega's in de zorg. Haar toewijding en betrokkenheid zijn ongeëvenaard en verdienen deze koninklijke erkenning.

De benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau is een eerbetoon aan haar onmiskenbare bijdrage aan de maatschappij. Monique Spanenburg blijft een lichtend voorbeeld voor de hele zorgsector en daarbuiten.

Deel op social media

×

Zoeken