LAURENS RUBROEK BY BRANDONBAAN 06
locatie

Rubroek

  • Rotterdamse gezelligheid
  • Grote buitenruimtes
  • Bruisende activiteiten
Rubroek
  • Crooswijksekade 15
    3031 XA Rotterdam
  • 010 332 42 00

In de gezellige en groene wijk Crooswijk ligt locatie Rubroek. Een écht Rotterdams verpleeghuis. Waar de sfeer van het oude Crooswijk nog goed voelbaar is. Onze bewoners zijn mensen met dementie of een lichamelijke beperking. Die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen. Hier kunnen ze verder leven zoals ze dat gewend waren. Met wat extra hulp van ons.

Persoonlijke zorg
Hier krijgen mensen met dementie of een lichamelijke beperking zorg op maat. Waarbij we kijken naar wat nog wél kan. En naar de wensen van de bewoners en hun familie. Samen zorgen we voor een uniek en passend zorgplan. Iedere bewoner heeft een eigen appartement. Met een eigen bed, badkamer en zitje met televisie.

Levendige plek
We zijn een grote locatie, die klein aanvoelt. Omdat het hier ‘ons kent ons’ is. Door veel activiteiten leren de bewoners elkaar kennen. Dat gaat eenzaamheid tegen en zorgt voor gezelligheid. We organiseren bijvoorbeeld regelmatig een bingo in ons sfeervolle restaurant. Of bij mooi weer lekker buiten op het zonnig terras. Ook vieren we regelmatig leuke feestjes, met live muziek. En zijn er een hoop activiteiten waarbij bewoners zich kunnen aansluiten. Zoals de handwerk- of de schilderclub.

  • Instellingen aanpassen

De buurt
De Rotterdamse wijk Crooswijk heeft voor ieder wat wils. Het levendige stadscentrum ligt om de hoek. Maar op loopafstand is ook het rustgevende Kralingse Bos. Laurens Rubroek ligt bij de wijk De Blaak. Daar wordt elke zaterdag een leuke markt georganiseerd. Bovendien gaan wij er vaak op uit met onze bewoners. Bijvoorbeeld naar de dierentuin of het museum.

Bereikbaarheid
Bereikbaarheid met OV vanuit Rotterdam Centraal:
1. Neem RET tram 8 richting Kleiweg tot tramhalte Noorderbrug.
2. Vervolgens moet u 4 minuten lopen naar Crooswijksekade 15.
3. Hierna bent u gearriveerd bij locatie Rubroek.

Bereikbaarheid met fiets: route bepalen met Google Maps.
Parkeren: deze locatie heeft beperkte parkeergelegenheid in de buurt. Het is hier betaald parkeren.