LAURENS ORANJEHOECK BY BRANDONBAAN 27 kopie
locatie

Oranjehoeck

  • Kleinschalige woongroepen
  • Voor ouderen met dementie
  • Op loopafstand van het dorpscentrum
Oranjehoeck
  • Wilhelminastraat 3
    2661 ET Bergschenhoek
  • 010 332 06 00

Locatie Oranjehoeck is een warm thuis voor ouderen met dementie. Hier is het echt ‘ons kent ons’. Dat komt door de kleine woongroepen en de gezellige sfeer. Onze medewerkers en vrijwilligers werken zo veel mogelijk samen met de familie van de bewoners. Zo krijgt iedereen zorg die aansluit bij hun persoonlijke wensen.

Warm en persoonlijk
Oranjehoeck heeft zeven woongroepen met acht bewoners per groep. Zij wonen allemaal in een eigen zit-slaapkamer met eigen badkamer. Iedere woongroep heeft een gezamenlijke huiskamer. Hier eten de bewoners elke dag samen en kunnen ze meedoen aan een gezellig potje bingo, een knutselactiviteit of andere leuke bezigheden. Door de kleinschalige woongroepen kennen onze medewerkers alle bewoners én hun familie persoonlijk. Waardoor er een huiselijk gevoel ontstaat, met zorg op maat.

Koninklijk tintje
Alle plekken in Oranjehoeck hebben iets van het koningshuis in de naam. Zo hebben alle woongroepen de naam van een paleis. Bijvoorbeeld Drakesteijn. En worden de grote activiteiten georganiseerd in de Maximazaal. Zoals optredens, bewegingsactiviteiten en gezamenlijke maaltijden. In de Maximazaal komen bewoners ook samen voor een kop koffie en een gezellig gesprek.

  • Instellingen aanpassen

De buurt
Oranjehoeck ligt in de Oranjewijk aan de Wilhelminastraat. Willen bewoners even weg uit hun paleis? Dan ligt op loopafstand het dorpscentrum. Met bekende winkels, gezellige eetcafés en een supermarkt. Helemaal dichtbij is de bibliotheek, op de begane grond van ons gebouw.

Bereikbaarheid

Met het openbaar vervoer
1. Neem RET metro E richting Den Haag Centraal tot metrostation BerkelWestpolder.
2. Aansluitend neemt u RET bus 174 richting station Noord tot bushalte Dorpsstraat.
3. Vervolgens moet u 7 minuten lopen naar Wilhelminastraat 3.
4. Hierna bent u gearriveerd bij locatie Oranjehoeck.

Bereikbaarheid met fiets: route bepalen met Google Maps.
Parkeren: er is parkeergelegenheid.