DSC00733
locatie

De Schans

  • Levendige locatie in multiculturele stadswijk
  • Gezellige activiteiten
  • Mooie binnentuin met terras
De Schans
  • Jan Kruijffstraat 230
    3026 VP Rotterdam
  • 010 332 40 50

Locatie De Schans is er voor ouderen met somatische klachten. Zoals reuma of chronische bronchitis. Onze collega’s werken hier met veel liefde én respect. Respect voor hun verleden, wensen en achtergrond. Iedere religie en cultuur is hier welkom. En wordt begrepen door onze medewerkers. Die zelf ook uit verschillende landen komen en meerdere talen spreken.

Een thuis voor iedereen
Al onze bewoners hebben een ruim, eigen appartement. Met een zit- en slaapgedeelte. Een badkamer. En een keukenblok. Dit appartement kunnen bewoners helemaal zelf inrichten. En er zo een persoonlijk thuis van maken. De vriendelijke medewerkers geven persoonlijke zorg. Die aansluit op de culturele achtergrond van de bewoners. De derde en vierde verdieping zijn speciaal ingericht voor bewoners van Chinese afkomst. We vieren elke religieuze of culturele feestdag.

Gezelligheid staat voorop
In De Schans wordt niet alleen gezorgd, maar ook gelachen. Er is van alles te beleven. Van zingen tot tekenen. En van bingo tot feestjes. In het restaurant maken we lekkere en gezonde maaltijden. Waardoor De Schans niet alleen een plek voor zorg is. Maar ook voor gezelligheid en leuke momenten samen. Het is een fijn thuis. Waar iedereen geniet van het leven.

  • Instellingen aanpassen

De buurt
Onze 44 appartementen kijken uit op de Schiedamseweg en de Rotterdamse wijk Delfshaven. Die staat bekend om de gezellige mix van culturen en religies. Veel van onze bewoners komen ook uit de buurt. En kennen de wijk op hun duimpje. Zoals de Lage Erfbrug. Historisch Delfshaven. Of de kerk en moskee. Al deze plekken liggen op loopafstand van De Schans.

Bereikbaarheid
Bereikbaarheid met OV vanuit Rotterdam Centraal:
1. Neem RET metro E richting Slinge tot halte Beurs.
2. Neem RET metro A richting Schiedam Centrum tot halte Delfshaven.
3. Vervolgens moet u 1 minuut lopen naar Jan Kruijffstraat 230.
4. Hierna bent u gearriveerd bij locatie De Schans.

Bereikbaarheid met fiets: route bepalen met Google Maps.