LAURENS BORGSATE BY BRANDONBAAN 05
locatie

Borgsate

  • Goede verbinding met de buurt
  • Een bruin café, kleurrijke tuin en fijne kapsalon
  • Kleinschalige woongroepen met eigen huiskamer
Borgsate
  • Meidoornsingel 181
    3053 BP Rotterdam
  • 010 33 22 300

Locatie Borgsate geeft zorg aan mensen met lichamelijke klachten en dementie. Wij vinden het belangrijk dat de bewoners zo lang mogelijk mee blijven doen in de maatschappij. Daarom betrekken wij naasten én de buurt bij ons gezellige huis en de zorg voor bewoners.

Meedoen
Meedoen is belangrijker dan winnen, wordt weleens gezegd. Maar wij vinden dat je wint als je meedoet. Daarom verbinden wij bewoners met hun familie en de wijk. Zo komen buurtgenoten wel eens eten in ons fijne restaurant. Of doen naasten mee aan activiteiten. Zelfs de lokale klaverjasvereniging komt elke week op onze locatie, om een potje te kaarten met de bewoners. Zo gaan we samen eenzaamheid tegen en blijven de ouderen een belangrijk onderdeel van de samenleving.

Woonplezier
Bij Borgsate woont iedereen in een eigen appartement, op kleinschalige woongroepen. Deze hebben allemaal een gezamenlijke huiskamer, waar we vaak leuke activiteiten organiseren. Daarnaast heeft onze locatie veel gezellige ruimtes. Zoals een bruin café, een kapsalon, meerdere tuinen en een tuinkamer.

  • Instellingen aanpassen

De buurt
Borgsate ligt naast vier prachtige grachten, waar heerlijk langs gewandeld kan worden. Bijvoorbeeld naar het winkelcentrum of de supermarkt om de hoek. Of naar het mooie Meidoornweide-park.

Wist u dat…
Wij midden in verbouwing zitten? In 2024 renoveren we alle appartementen. En in 2025 gaan we aan de slag met de ideeën van bewoners en buurtgenoten, om van onze locatie een bruisende ontmoetingsplek te maken. Bewoners hebben geen last van de verbouwing. Sterker nog: ze vinden al die reuring en mensen over de vloer heel gezellig!

Bereikbaarheid
Bereikbaarheid met OV vanuit Rotterdam Centraal:
1. Neem RET metro E richting Den Haag Centraal tot metrostation Meijersplein.
2. Vervolgens moet u 12 minuten lopen naar Meidoornsingel 181.
3. Hierna bent u gearriveerd bij locatie Borgsate.

Bereikbaarheid met fiets: route bepalen met Google Maps.