Jonge mensen met dementie

Bij dementie denken we vaak aan ouderen, maar ook jonge mensen kunnen dementie krijgen. Laurens geeft hen de zorg die nodig is. Door ze een fijn thuis te geven én veel met hen te ondernemen. Ook zijn we er voor hun naasten. Kent u iemand onder de 60 jaar met dementie? Op deze pagina leest u wat wij bij Laurens voor u en uw dierbare kunnen betekenen.

Speciale woonafdelingen voor jonge mensen met dementie
In onze speciale woonafdelingen vinden jonge mensen met dementie een warm thuis. Met rust en regelmaat, in een huiselijke sfeer. De persoonlijke kamer kunnen jullie samen gezellig inrichten. Met leuke spullen van thuis, zodat de kamer aanvoelt als thuis. Ook de gezamenlijke ruimtes, zoals de woonkamers en keuken, voelen door de inrichting en aankleding warm en vertrouwd. Er is ook een tuin, waar de bewoners lekker van het zonnetje kunnen genieten. Doordat de tuin is afgesloten, kunnen de bewoners veilig naar buiten.

Activiteiten
Wandelen, spelletjes spelen, boodschappen doen. Actief blijven is heel belangrijk. Onze activiteitenbegeleiders hebben daar veel aandacht voor. Ze maken elke dag afwisselende programma’s. Daarbij letten ze goed op wat elke bewoner kan en wil. Ook kunnen onze bewoners elke dag helpen bij het maken van de maaltijden. Daarnaast werken we veel samen met vrijwilligers. Samen met hen trekken de bewoners er vaak op uit voor een wandeling of een kleine activiteit in de buurt.

Dagbesteding
Woont uw dierbare nog thuis? Maar is er wel behoefte aan dagbesteding? Dat kan op onze locaties. Deze dagbesteding kan één of meerdere dagen in de week. De activiteiten zijn laagdrempelig en gezellig. Bieden uw dierbare regelmaat en afleiding. En zorgen dat u thuis wat meer rust en tijd heeft voor alle andere dingen die gewoon doorgaan.

Tijdens de dagbesteding zien onze verpleegkundigen wat uw dierbare nodig heeft. Daardoor kunnen ze u gericht advies geven over de zorg thuis.

Foto 29 4 2 Final LR

Ondersteuning voor naasten van jonge mensen met dementie
Bij jonge mensen duurt het vaak lang voordat dementie aan het licht komt. Een moeilijke tijd voor de patiënt én de naasten. Laurens is er dan ook voor u. We helpen u bij de veranderende situatie van thuis naar begeleid wonen. Bijvoorbeeld via evaluatiegesprekken met een psycholoog en een verpleegkundig specialist. Als we merken dat u het thuis moeilijk heeft, brengen we u in contact met een maatschappelijk werker.

Samen zorgen we voor uw dierbare
Ook hebben we contact met u over de zorg. Omdat u thuis al mantelzorger was, weet u precies wat uw dierbare nodig heeft. Daar kunnen wij van leren. Zo zorgen we samen voor uw dierbare, ook als die niet meer bij u thuis woont. Onze bezoektijden zijn ruim: van 10.00 uur tot 21.30 uur. U kunt dus altijd langskomen en bijvoorbeeld helpen tijdens activiteiten en bij de zorg voor uw naaste, zoals aankleden of de kamer opruimen.

Heeft u vragen over onze zorg voor jonge mensen met dementie?

U kunt contact opnemen met Laurens Entree, via telefoonnummer 010 332 30 00. Of stuur een e-mail naar Laurens Entree.