Werken en leren

In de zorg vinden continu veranderingen en verbeteringen plaats. Het is dus belangrijk om bij te blijven in je vakgebied. Bij Laurens kan dat. Wij hebben een actief opleidingsklimaat en zorgen ervoor dat je altijd het beste uit jezelf en jouw vak kan halen.

Opleidingen Beroeps Begeleidende Leergang (BBL)

Toe aan een carrièreswitch of liever uit de praktijk leren en tegelijkertijd geld verdienen? Laurens biedt mogelijkheden voor werken én leren. De ideale combinatie om snel het zorgvak eigen te maken.

Verzorgende niveau 3 Beroeps Begeleidende Leergang (BBL)

Om in te kunnen stromen heb je één van onderstaande diploma’s of vooropleidingen nodig.

  • Helpende diploma niveau 2 voor de verkorte variant
  • VMBO diploma kaderberoeps (gemengde of theoretisch gerichte leerweg)
  • VBO diploma met drie vakken op C-niveau (waaronder Nederlands) en drie vakken op B-niveau
  • MAVO diploma
  • Overgangsbewijs HAVO/VWO leerjaar 3 naar 4

Verpleegkundige niveau 4 Beroeps Begeleidende Leergang (BBL)

Om in te kunnen stromen heb je een diploma Verzorgende niveau 3 IG nodig en ben je minimaal 1 jaar werkzaam bij Laurens.

De BBL opleidingen starten in september en februari, zorg dus dat je ruim voor die tijd solliciteert!

 

Onderzoek

Bij Laurens combineren we praktijkervaring met de laatste inzichten op wetenschappelijk gebied. We werken dan ook nauw samen met diverse hogescholen en universiteiten en zijn aangesloten bij het Universitair Netwerk Zuid-Holland.

Wetenschappelijke Onderzoekscommissie

We beschikken over een eigen Wetenschappelijke Onderzoekscommissie, om (wetenschappelijk) onderzoek binnen Laurens te stimuleren. Dat doen we door onderzoek binnen de organisatie te begeleiden en waar nodig te faciliteren. Daar stopt het niet, de resultaten van onderzoeken worden ook structureel uitgedragen binnen Laurens. Momenteel zijn er plannen voor een kenniscentrum dat hierin een centrale rol gaan spelen.

Lectoraat Hogeschool Rotterdam

Laurens heeft in nauwe samenwerking met de Hogeschool Rotterdam een lectoraat ‘Samenhang Wonen, Diensten en Zorg’. Het lectoraat richt zich op onderzoek en ontwikkeling van zorginnovaties voor ouderen en de ondersteuning van professionals en de organisatie bij de implementatie hiervan. De lector neemt tevens deel aan de Wetenschappelijke Onderzoekscommissie van Laurens. Klik hier voor meer informatie over het lecotoraat.

Voorbeeldonderzoek

Een voorbeeld van een recent wetenschappelijk onderzoek binnen Laurens is ‘Pijn en pijnbestrijding bij cliënten met uitingsbeperkingen’. De onderzoeker heeft op basis van de onderzoeksresultaten workshops gegeven aan verzorgenden, die vaak met deze doelgroep geconfronteerd worden. Hierdoor kunnen zij pijnklachten van onze cliënten beter signaleren en daar vervolgens beter mee omgaan.

×

Zoeken