Zelfredzaamheidsradar

Het gaat erom wat u nog wél kunt

De Zelfredzaamheidsradar is een instrument waarmee u zelf, of bijvoorbeeld samen met uw mantelzorger of wijkverpleegkundige, uw zelfredzaamheid in kaart kunt brengen. Er wordt gekeken naar verschillende onderdelen, zoals bijvoorbeeld het nog zelf kunnen aan- en uitkleden, uw mobiliteit, hygiëne en continentie. Voor elk van deze onderdelen vult u in in welke mate u dit nog zelf kunt, of dat u afhankelijk bent van anderen. De radar geeft daarna een goed beeld van uw mate van zelfredzaamheid.

Door na te denken over wat u wel en niet kunt, krijgt u meer inzicht in de eigen mogelijkheden, maar vooral ook in wat u belangrijk vindt in het leven. Bovendien krijgt u zo meer zeggenschap over de invulling van uw leven en over de zorg die hierbij past. Het bevorderen van zelfredzaamheid is een speerpunt voor de gezondheidszorg in het algemeen en voor Laurens Thuiszorg in het bijzonder. Laurens heeft daarom intensief samengewerkt met Van Kleef Instituut en Locomotion om de Zelfredzaamheidsradar in 2023 te moderniseren én digitaliseren. U kunt de digitale zelfredzaamheidsradar hier vinden.

In onderstaande video ziet u wijkverpleegkundige Shirley van Laurens de radar uitleggen aan haar cliënt:

Wijkverpleegkundige Shirley van Laurens legt uit hoe u de Zelfredzaamheidsradar kunt gebruiken

Zoals u in de video kunt zien is de zelfredzaamheidsradar een handig hulpmiddel om inzicht te krijgen in uw autonomie en hoe u uw onafhankelijkheid kunt verhogen. Daarnaast krijgt u ook tips voor de dingen die u niet meer (goed) zelf kunt. Deze tips kunt u zelf ook bekijken op deze website zonder eerst de radar in te vullen.

Wilt u meer weten over de Zelfredzaamheidsradar? Er zijn nog meer video’s online te vinden die u uitleg geven over de radar en hoe deze te gebruiken: 

Ook voor professionals zijn er tools om de Zelfredzaamheidsradar nog beter te leren gebruiken. Zij kunnen bijvoorbeeld de gratis e-learning volgen.

×

Zoeken