Ouwe Dibbes

In de serie 'Ouwe Dibbes' praat programmamaker Jet Sol van RUR met bewoners over hun leven en wat hen bezighoudt....

RUR Ouwe Dibbes - Jet is op bezoek bij de 86-jarige meneer Van Pelt, die vroeger kraanmachinist is geweest. Met passie vertelt hij over zijn vader en overleden vrouw.
RUR Ouwe Dibbes - Jet gaat langs bij mevrouw Oostdam, die tot twee keer toe terminaal werd verklaard. Ze heeft nog maar kort geleden het hospice verlaten.
RUR Ouwe Dibbes - Mevrouw Oudenaarden is een échte Rotterdamse en onlangs verhuisd uit Overschie. De oorlog is logischerwijs nog altijd een gevoelig onderwerp.
RUR Ouwe Dibbes - Meneer Van den Hoonaard krijgt bezoek van Jet en verrast haar met een opmerkelijk Rotterdams gezegde. Ook praat hij over zijn overleden vrouw Riet.
RUR Ouwe Dibbes - Willem Stro is 88 jaar oud, maar desondanks laat hij liever de scootmobiel staan om in conditie te blijven. Hij was - zelfs op latere leeftijd nog - een fervent hardloper.
RUR Ouwe Dibbes - Jet gaat in gesprek met Meneer de Hooge van liefst 101 jaar oud. "Ik ben er nog steeds. Leeftijd gaat ongemerkt..."
RUR Ouwe Dibbes - Jet Sol​ maakt een uitstapje met de 82-jarige meneer Clarijs. Hij is vertegenwoordiger van verlichting geweest en noemt zichzelf nu een moderne Ouwe Dibbes!
RUR Ouwe Dibbes - De 95-jarige mevrouw Van den Berg is dol op kleine kinderen, maar heeft zelf helaas nooit kinderen kunnen krijgen om een bizarre reden.
RUR Ouwe Dibbes - Jet gaat in gesprek met Piet Ohmstede. Na een jaar in het ziekenhuis te hebben gelegen - waar zijn been is geamputeerd - heeft hij zijn plek gevonden.
Ouwe Dibbes - De echte Rotterdamse Riek krijgt bezoek van Jet. Ze vertelt over haar verleden als turnster en de man en zoon die zij heeft verloren.
RUR Ouwe Dibbes - De Surinaamse Mevrouw Lobles is 68 (of 69…) en wacht op de dood, zodat ze haar moeder, zus en broer weer kan zien. In de tussentijd brengt ze haar tijd door in het Laurens Maasveld woonzorgcentrum, waar ze in gesprek gaat met Jet.
RUR Ouwe Dibbes - Zijn naam vonden ze te moeilijk om uit te spreken, daarom heeft hij gekozen voor de Hollandse naam Kees toen hij naar Nederland verhuisde. Jet gaat met Kees in gesprek over zijn ziekte en terugkeer naar Turkije.
RUR Ouwe Dibbes - Meneer Bolander (84) verloor op 50-jarige leeftijd zijn been door een ongeluk, maar blijft desondanks altijd positief.
RUR Ouwe Dibbes - Paarden, konijnen, kalven… Meneer Potuit heeft het allemaal gehad. Maar zijn grootste liefde ligt bij zijn (prijswinnende) duiven. De prijzen vliegen je dan ook om de oren bij hem in huis.
RUR Ouwe Dibbes - Aflevering: 15. Mevrouw Kerpel Oud Rotterdam | Geplaatst op zondag 18 februari 2018 Mevrouw Kerpel is 102 jaar en daarmee één van de oudste bewoners. Maar hoe blijft zij zo bij de tijd? Jet gaat met haar in gesprek!
RUR Ouwe Dibbes - Meneer de Waard heeft moeilijke jaren gekend, waarin hij zich eenzaam en verloren voelde… Maar zodra Jet begint over zijn liefde voor Feyenoord, bloeit hij helemaal op!
RUR Ouwe Dibbes - Jet praat met meneer van Steenderen over zijn herinneringen aan de oorlog, toen hij nog een jonge man was.
RUR Ouwe Dibbes - Haar man zat tijdens de oorlog gevangen in Amersfoort. Maar Mevrouw van Ladesteijn (97) liet het daar niet bij zitten. Zij besloot naar Amersfoort te wandelen om haar man eruit te halen. En tot zijn dood is hij bij haar gebleven.
RUR Ouwe Dibbes - Zijn grote passie is muziek maken. Helaas is het bespelen van zijn geliefde trompet niet meer mogelijk… Maar een liedje zingen voor Jet laat hij niet aan zich voorbij gaan!

Gerelateerde tags

Deel op social media

Gerelateerde verhalen

×

Zoeken