Ik help hen en zij helpen mij

Laurens is Samraa, verzorgende in Hillegersberg

Samraa werkt als verzorgende in de thuiszorg. Nu geniet ze nog van haar zwangerschapsverlof, maar over enkele maanden gaat ze weer aan de slag én start ze met een nieuwe opleiding.

'Een jaar geleden ben ik begonnen bij Laurens, daarvoor werkte ik er al een half jaar als uitzendkracht. Ik kwam toen net uit Marokko. Het is mooi dat ik de kans kreeg om bij Laurens te gaan werken. Een collega van me hielp me door een sollicitatiegesprek te regelen bij haar teamleider. Fijn dat ze me daar de tijd en aandacht voor gaven. De adressen waar ik voor mijn werk langsga, zijn vlakbij mijn huis. Ik kan het allemaal lopend af.

Als verzorgende help ik vooral ouderen met hun dagelijkse dingen: douchen, ontbijt maken, steunkousen aantrekken, aankleden en zo verder. Het is leuk en dankbaar werk om mensen te helpen, omdat ze zelf niet meer alles kunnen. Ik doe dat vanuit mijn hart. Daarom doe ik vaak meer dan mijn vaste taken. Als de planten water nodig hebben, dan geef ik dat. Daar maak je mensen echt blij mee.

Het voelt alsof ik mijn opa of oma help, mijn familie.


In Marokko was ik verpleegkundige op de spoedafdeling. Mijn diploma wordt hier lager gewaardeerd, daarom ben ik nu verzorgende. Dat vond ik in het begin wel jammer. In februari start ik met een verkorte opleiding van anderhalf jaar omdat ik weer naar een hoger niveau wil. Dan blijf ik hetzelfde werk doen, maar komen daar meer medische handelingen bij zoals injecties geven. Dus dat komt helemaal goed.

Ik weet elke dag wat me te wachten staat en bij wie ik moet zijn. ‘s Morgens starten we eerst op kantoor om alles door te nemen, voor de route en de sleutels. Meestal werk ik alleen en soms met een collega. Bijvoorbeeld als we mensen uit bed moeten halen, dat lukt niet altijd in je eentje. Het is mooi werk. Omdat ze veel met me praten leer ik steeds beter Nederlands. Ik zeg ook dat ze me altijd mogen corrigeren, daar leer ik weer van.

Ik help hen en zij helpen mij.


Als iemand mij als kind vroeg wat ik wilde worden, zei ik altijd al: arts of verpleegster. Dat zat er al vroeg in. Ik ben de eerste in mijn familie die in de zorg werkt, en nu zijn twee neefjes en een nichtje het ook gaan doen. Daar is mijn familie heel blij mee. Na mijn verlof ga ik een dag in de week minder werken om voor mijn kindje te zorgen, maar ik heb nu al heel veel zin om weer te beginnen!'

 

Gerelateerde tags

Deel op social media

×

Zoeken