'Iedereen kan de wereld een beetje mooier maken'

Laurens is Alice, fondsenwerver Dignus Vriend van Laurens

Geluksmomenten mogelijk maken, dat is waar Alice Offringa zich al 10 jaar onvermoeibaar voor inzet. Namens Dignus | Vriend van Laurens, werft Alice fondsen voor projecten en voorzieningen die de wereld van kwetsbare ouderen bij Laurens een beetje mooier maken. “Zo kunnen we met elkaar bijzondere momenten mogelijk maken voor mensen die dat het hardste nodig hebben.”

Iedere dag een mooie dag

“Toen ik 10 jaar geleden bij palliatieve zorglocatie Laurens Cadenza ging werken, werd ik geraakt door de bijzondere inzet en betrokkenheid van de collega's en vrijwilligers om voor de gasten van iedere dag een mooie dag te maken. Om deze kwetsbare mensen waardering en respect te bieden en een moment van geluk te geven onder moeilijke omstandigheden. Ik kon hieraan bijdragen door voor Cadenza extra voorzieningen te regelen of persoonlijke wensen van gasten en hun naasten in vervulling te laten gaan. Mede dankzij de inzet van lokale ondernemers, winkeliers, bedrijven en fondsen, wisten we veel mooie projecten te realiseren.

Ik werd geraakt door de inzet en betrokkenheid van de collega's en vrijwilligers.


Inmiddels werf ik met Dignus fondsen en donateurs voor Laurensbrede welzijnsprojecten. Ik vind het fantastisch om te merken dat zoveel mensen bereid zijn om de wereld een stukje mooier te maken. Ik merk dat zowel collega’s uit de zorg, als ondernemingen en andere donateurs graag bijdragen aan het welzijn van anderen. Geven maakt gelukkig!”


Samen iemand laten glimlachen

“Je moet wel van een uitdaging houden. Maar als we de handen ineen slaan, worden zulke bijzondere dingen mogelijk. Zo organiseren we samen met Ahoy bijvoorbeeld al drie jaar een exclusieve uitvoering van het 'Laurens Kerstcircus' voor bewoners uit onze verpleeghuizen. Daarmee bezorgen we ieder jaar ruim 1300 kwetsbare ouderen en hun naasten een onvergetelijke ervaring. Samen iemand laten glimlachen, daar doe ik het voor!

Ik hou wel van uitdagingen.


Ik vind het belangrijk dat mensen zich onderdeel van de maatschappij voelen, vooral wanneer dat niet meer vanzelfsprekend is door ziekte of een beperking. Voorzieningen die daarbij kunnen helpen, zoals duofietsen of tovertafels voor mensen met dementie, zijn zo waardevol voor het gevoel van welzijn. Dat gun ik iedereen.”

Meer weten over Dignus | Vriend van Laurens? Kijk op dignusfriends.nl 

Gerelateerde tags

Deel op social media

×

Zoeken