De mensen van... Irma

Ik heb veel contact met ziekenhuizen omdat ik een goede relatie belangrijk vind

Irma, ketencoördinator bij Laurens Entree, vertelt...

Verwijzers van tegenwoordig zijn best pittig en dwingend. Er komt ook veel op ze af door de dagelijkse hectiek in de ouderenzorg. Zoals de ingewikkelde wet- en regelgeving om voor de patiënt de juiste nazorg in de thuissituatie of na een ziekenhuisopname te regelen. Het tekort aan verpleegkundigen, de druk op de overvolle spoedeisende hulp en het beddenhuis in ziekenhuizen: de media staat er vol van. Het zorgt voor veel dynamiek en creatief meedenken vanuit Laurens.

Wij willen voor doorverwezen patiënten, ziekenhuizen en huisartsen een goede partner zijn die de juiste informatie en zorg levert. Ook ben ik dit jaar betrokken bij een spannend en belangrijk project. Ik kijk met collega zorgaanbieders hoe we een gezamenlijk aanmeldpunt voor spoedzorg kunnen inregelen, zodat verwijzers sneller en duidelijker geholpen worden in het vinden van de juiste spoedzorg en opname voor de patiënt.

Ik heb veel contact met ziekenhuizen omdat ik een goede relatie belangrijk vind. Ik ga bij ze op bezoek of ik spreek ze telefonisch om ze up-to-date te houden van financieringsstromen, indicaties en andere triage regels. Ik wil graag met ze meedenken en samen naar gepaste oplossingen zoeken voor de patiënt. Dit zorgt voor een verbinding waardoor we steeds sneller kunnen schakelen. Dat is ook nodig want door de dynamiek in de gezondheidszorg is geen enkele dag hetzelfde. Iedere dag zijn er weer nieuwe ontwikkelingen die vragen oproepen. En daar spring ik graag op in.

 

Gerelateerde tags

Deel op social media

Gerelateerde verhalen

×

Zoeken