Revalidatie na een heupoperatie

De beste revalidatie na een heupoperatie krijgt u bij Laurens

Het is belangrijk om de beste zorg te krijgen, nadat u te maken heeft gehad met een zware operatie, zoals een heupoperatie. Het kan namelijk weken duren voordat u zonder hulp weer dingen kunt ondernemen zonder passende zorg. Laurens biedt verschillende manieren aan om ontlast te worden in deze periode.

Wij beschikken over verschillende specialisten die u perfect kunnen helpen en ondersteunen tijdens het revalideren. Op verschillende revalidatie instellingen zonder wachttijden. Met de meest vriendelijke en professionele mensen ervaart u optimaal comfort en een fijne omgeving om op een prettige manier te herstellen.

Contact

Neem gemakkelijk contact met ons op door te bellen met 010-3323000 of een mail te sturen naar laurensentree@laurens.nl.

Revalidatie na een heupoperatie

Na een heupoperatie speelt de revalidatie een belangrijke rol. Met een goed herstel kunt u binnen de kortste keren weer de dagelijkse handelingen oppakken. Wel is de beste zorg essentieel om dit proces soepel te laten verlopen. Verschillende redenen zijn te bedenken om te revalideren na een heupoperatie. Denk aan het aanbrengen van een nieuwe heup (een heupprothese) en een geopereerde of gebroken heup goed laten herstellen. Wij leggen graag uit hoe u de revalidatie van een heupoperatie zo goed mogelijk kan laten verlopen. Revalidatie instelling Laurens is niet voor niks specialist in de revalidatie na een heupoperatie.

Revalidatie na een nieuwe heup

Wanneer u veel pijn heeft aan uw heup of uw heup is erg stijf - en behandelingen zoals pijnstillers of fysiotherapie bieden geen uitkomst, dan kan een kunstheup uitkomst bieden. Een heupoperatie, waarin de heup wordt vervangen voor een kunstheup, duurt in de meeste gevallen circa 2 uur. Na de operatie is het essentieel om de eerste maand tot anderhalve maand met krukken te lopen. Natuurlijk is met krukken lopen vervelend, maar wel zeer belangrijk om de kunstheup te ontlasten. U mag de geopereerde heup belasten, al zal dit de eerste weken zeer pijnlijk aanvoelen. Een volgende stap in het herstelproces is de revalidatie.  

Revalidatie na een heupoperatie (heupprothese)

Een van de specialisten van Laurens die u het gehele traject begeleidt voor het beste herstel, is de fysiotherapeut. Zo helpt deze specialist u met de beste begeleiding om weer goed te kunnen bewegen. Dit doet de fysiotherapeut  door u oefeningen te geven die de pijn verminderen, spieren sterker te maken en de conditie weer op niveau te brengen.

Beweging is belangrijk, maar voorzichtigheid is geboden. Vooral de eerste 12 weken na de operatie kan een verkeerde beweging of zware belasting van de geopereerde zijde ervoor zorgen dat de kop uit de kom schiet. Vermijd daarom extreme bewegingen en het tillen van zware voorwerpen! Ga ook zeker niet bukken, fietsen of autorijden en draag stevige schoenen. Door de beste begeleiding en nazorg van de specialisten van Laurens weet u precies waar u aan toe bent. Laurens heeft de kennis en mensen in huis om u de beste (na)zorg te bieden die nodig is bij een optimaal herstel. Wij zorgen voor de optimale en beste revalidatie. Deze kan zowel bij ons op locatie (geriatrische revalidatiezorg) als bij u thuis plaatsvinden.

Revalideren van een gebroken heup

Na de operatie van een gebroken heup is het zeer belangrijk dat u de weken na de operatie direct start met revalideren. Het is zaak om zo snel mogelijk te beginnen met bewegen. De eerste dag wordt er onder begeleiding geprobeerd om af en toe te staan en lopen, om vervolgens steeds meer loopoefeningen uit te voeren. De specialist en/of fysiotherapeut van Laurens begeleidt dit proces om er zeker van te zijn dat de juiste oefeningen gedaan worden.

In een van de revalidatie instellingen van Laurens krijgt u, nadat u ongeveer 5 dagen in het ziekenhuis heeft gelegen, de allerbeste zorg om onder de juiste omstandigheden te revalideren. De beste mensen en de benodigde faciliteiten, zoals een verhoogd bed, verhoogde stoel en aangepaste douche, helpen u op een prettige manier revalideren en u binnen uw mogelijkheden weer op weg te helpen. Ook weet u dankzij het deskundige advies van onze specialisten precies wanneer u de geopereerde heup in welke mate mag belasten.

Behandelaren en expertise tijdens een heupoperatie

Met betrokken behandelaren (fysiotherapeut en ergotherapeut, logopedist, maatschappelijk werk, arts,  diëtist, psycholoog), verzorgenden en verpleegkundigen wordt, in samenspraak met u, een zorg- en behandelplan opgesteld om zo goed mogelijk te revalideren van een heupoperatie. De arts is uw hoofdbehandelaar, zorgt voor de medische zaken en coördineert de revalidatie. De fysiotherapeut laat u oefenen voor het houdings- en bewegingsapparaat, waarbij gekeken wordt naar mobiliteit, spierkracht, zithouding, lopen en functioneel bewegen. De ergotherapeut richt zich op het leren omgaan met uw beperkingen bij de activiteiten van het dagelijks leven, zoals wassen, aankleden, huishoudelijke taken, klaarmaken van eten en drinken. Tevens zorgen zij voor hulpmiddelen zoals rolstoel, kousenaantrekmiddelen en anti-decubitus matrassen. Ook kunnen zij uw huis in kaart brengen om te zien of daar aanpassingen nodig zijn om terugkeer naar huis te vergemakkelijken. De logopedist wordt betrokken bij spraakstoornissen, zoals afasie en dysarthrie en slikproblemen. De diëtist geeft dieetadvies en advies over energie versterkende producten. De psycholoog wordt ingeschakeld bij cognitieve problemen en doet dan onderzoek en eventueel training. Tevens kunnen ze worden betrokken bij  stemmingsproblematiek. De maatschappelijk werker wordt  ingezet om te begeleiden bij de ontslagfase, te adviseren over financiële zaken en indien nodig de woonsituatie na ontslag te bespreken. Voor alle behandeldisciplines geldt dat ze alleen worden ingezet als er een hulpvraag op hun gebied is. De verpleging en verzorging levert ook een belangrijke bijdrage aan het revalidatieklimaat. Zij zetten de behandelingen van de behandelaren voort door dat wat is geleerd en getraind tijdens de therapie voort te zetten op de afdeling tijdens de zorgmomenten . Zij lopen met de cliënten, zorgen dat ze zo zelfstandig mogelijk zijn of worden met wassen en aankleden en zichzelf verplaatsen. Ook het trainen van toiletgang en zelf zorgdragen voor eten en drinken wordt voortgezet als aanvulling op de therapie.

×

Zoeken