Zorgteam Defensie tijdelijk aan de slag bij Laurens

Een arts en tien verpleegkundigen van Defensie zijn gisteren gestart bij Laurens Avanze. Met de extra handen kan deze revalidatielocatie weer de zorg bieden die nodig is. De inzet van het zorgteam van Defensie is mogelijk gemaakt door de goede samenwerking tussen de GHOR, GGD Rotterdam Rijnmond en de zorgpartners in de Rotterdamse regio.

Voldoende bedden en zorgpersoneel voor revalidatiezorg en coronazorg zijn noodzakelijk om mensen vanuit de ziekenhuizen te kunnen opvangen en de uitstroom van de ziekenhuizen op peil te houden. Vooral zorg die niet kan worden uitgesteld, zoals de zorg voor kankerpatiënten of patiënten die revalideren na ernstige ziekte door Covid-19, moet doorgaan. Eerder startte ook al zorgpersoneel uit ziekenhuizen op de locatie Intermezzo van Laurens. Nu ondersteunt ook de Landmacht uit Oirschot tot en met de eerste week van februari met een zorgteam.

Blij met inzet Defensie

“We zijn echt heel blij met het zorgteam van Defensie,” zegt Hans Stravers, directeur revalidatie bij Laurens. “Juist in deze tijd wordt duidelijk hoe belangrijk het is dat alle partijen over hun muren samenwerken om de keten van zorg overeind te houden.” 

Onmisbaar 

De GHOR en de GGD Rotterdam-Rijnmond werken gedurende de coronacrisis met alle zorgpartijen samen om continu zorg te kunnen blijven leveren. Acute tekorten aan bedden of zorgmedewerkers worden zo adequaat als mogelijk samen opgelost. Daarbij zijn DeRotterdamseZorg en het Rode Kruis onmisbaar, voor Extra Handen voor de Zorg en voor ondersteunende vrijwilligers. 

Zorg gegarandeerd

“Helaas is er nu géén extra zorgpersoneel beschikbaar”, zegt Saskia Baas, directeur Publieke  gezondheid Rotterdam Rijnmond. “Samen met alle zorgpartijen in onze regio nemen we de verantwoordelijkheid en deden we dan ook het dringende verzoek bij Defensie voor ondersteuning."

Arjen Littooij, algemeen directeur Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond: “Door een goede samenwerking tussen de GGD en de GHOR brachten we de vraag voor bijstand scherp onder de aandacht kunnen bij Defensie en het ministerie van VWS waardoor dit resultaat is bereikt. Zo zorgen we er samen voor dat de zorg binnen onze regio gegarandeerd blijft.”

Lees ook het artikel in het AD of bekijk de reportage van RTV Rijnmond

Deel op social media

×

Zoeken