Wethouder Sven de Langen trapt Rotterdamse Plus af

300 studenten Dienstverlening zorg & welzijn starten met stage Rotterdamse Plus

Gisteren startten 300 studenten Dienstverlening zorg & welzijn met hun stage in het kader van de Rotterdamse Plus. De Rotterdamse Plus is een samenwerking tussen diverse mbo-scholen, zorginstellingen en de gemeente Rotterdam. Wethouder Sven de Langen verzorgde de aftrap.

De Rotterdamse Plus is een extra module die MBO-studenten Dienstverlening, zorg & welzijn tijdens hun opleiding volgen. De studenten krijgen praktijkgerichte stages op basis van 4 vier kernwaarden uit de praktijk: bejegening, samenwerking met mantelzorgers en vrijwilligers, zorg en omgaan met onbegrepen gedrag. Hierdoor zijn de studenten flexibeler en beter inzetbaar voor het werken in de ouderenzorg. Ook levert Rotterdamse Plus hiermee een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van het personeelstekort in de Rotterdamse verpleeghuiszorg. Want met het extra geld dat de overheid voor de ouderenzorg beschikbaar heeft gesteld, staat het welzijn van bewoners weer steeds meer centraal. Hierdoor neemt ook de werkgelegenheid voor studenten op mbo niveau 2 weer toe.

Kick-off

De Rotterdamse Plus is gestart in september 2018. De eerste 300 Rotterdamse Plus-studenten zijn op maandag 4 februari begonnen met hun stage in de wijkleerbedrijven en Zadkine Centers. De feestelijke kick-off werd gedaan door wethouder Sven de Langen van Volksgezondheid, zorg, ouderen en sport.

 

Over Rotterdamse Plus

De gemeente Rotterdam, mbo-onderwijsinstellingen Zadkine, Albeda en Hoornbeeck én zorginstellingen Aafje, Humanitas, Laurens, Lelie zorggroep en Middin werken samen om de opleiding mbo niveau 2 Dienstverlening, Zorg & Welzijn naadloos aan te laten sluiten op de praktijk van de verpleeghuiszorg. Het initiatief is tot stand gekomen vanuit één van de thema’s in het Zorgpact Rotterdam.

Deel op social media

×

Zoeken