Waardering voor zorgmedewerkers

De coronapandemie zet de wereld op z’n kop. Iedere dag weer doen medewerkers van Laurens er alles aan om besmetting van cliënten of zichzelf te voorkomen. We hebben daarin harde besluiten moeten nemen, zoals het sluiten van verpleeghuizen voor bezoek. Helaas blijkt het virus verraderlijk en moeilijk te stoppen. We zien wereldwijd de gevolgen hiervan. Ook ons lukt het niet altijd om besmetting te voorkomen. We betreuren dit ten zeerste.


Onze medewerkers doen hun werk volgens de afspraken die we met elkaar maken. Ook als het gaat om het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Daarin hebben wij vanaf het begin van deze crisis steeds de richtlijnen van het RIVM gevolgd. Zeker de laatste periode krijgen we daar meer vragen over van medewerkers zelf, maar ook van cliënten en hun naasten. Met name over de mogelijkheid dat medewerkers zonder het zelf te kunnen weten, toch een mogelijke bron van besmetting kunnen zijn. Om hierin tegemoet te komen, hebben de zorginstellingen in Rotterdam chirurgische mondmaskers beschikbaar kunnen stellen voor alle medewerkers die direct contact hebben met cliënten. 


We zijn bijzonder trots op onze medewerkers en de manier waarop zij zich iedere dag blijven inzetten. Met alle vragen en zorgen die zij ook zelf hebben. Juist omdat we nog lang niet alles weten over het coronavirus, volgen we de richtlijnen van de experts van het RIVM en we vragen onze medewerkers zich daaraan te houden. 


Helaas zien we toenemend onbegrip richting onze medewerkers en soms zelfs boosheid over het beleid dat we voeren. Bijvoorbeeld over het bezoekverbod of over het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. We begrijpen dat er veel vragen en zorgen zijn en nodigen u van harte uit tot een gesprek hierover. Vragen stellen mag altijd, maar besef dat zorgmedewerkers zelf niet verantwoordelijk zijn voor het gevoerde beleid. Die verantwoordelijkheid ligt bij ons als Raad van Bestuur van Laurens. De zorgmedewerkers hebben juist alle steun en waardering nodig voor het werk dat zij iedere dag weer doen in deze uiterst moeilijke omstandigheden. Gelukkig zien we vooral enorm veel waardering hiervoor. We danken u voor uw steun en begrip. Alleen samen kunnen we deze crisis aan.


Hans Huizer en Arjan Bandel
Raad van Bestuur

 

Deel op social media

×

Zoeken