Wethouder Sven den Langen reikt Erasmusspeld uit

Welverdiende onderscheiding voor vrijwilliger Antonius Binnenweg

Wat een verrassing voor Jan van Halderen. Op maandagmiddag 11 november kreeg deze Rotterdammer namelijk totaal onverwacht de Erasmusspeld uitgereikt door wethouder Sven de Langen. Voor zijn werk als vrijwilliger bij Antonius Binnenweg én omdat hij enorm veel betekent voor de mensen uit zijn straat.

Jan kreeg deze Rotterdamse onderscheiding dus ook voor zijn vrijwilligerswerk bij Antonius Binnenweg. Samen met een collega-vrijwilliger organiseert hij hier elke maandagmiddag ‘U vraagt, wij draaien’. Jan zorgt ervoor dat dat elke week weer een feestje is voor de bewoners en cliënten en danst zelf maar wat graag mee. Soms bakt hij van tevoren al pannenkoeken om de dansmiddag helemaal compleet te maken of organiseert er een loterij bij met leuke prijsjes. Ook verzorgt hij feestmiddagen op de gesloten afdelingen en dagbesteding, ondersteunt hij bij de voorbereidingen van het Alzheimercafé en herdenkingsdiensten en brengt hij presentjes rond op de feestdagen. Maar het allerbelangrijkst is dat hij op ieders gezicht een glimlach tovert en altijd bereid is een ander te helpen. 

Goede buur
Maar Jan werd niet alleen in het zonnetje gezet voor zijn vrijwilligerswerk, hij betekent ook enorm veel voor de mensen uit zijn straat. Want samen met echtgenote Tineke zorgt hij ervoor dat de straat er keurig netjes uitziet en meedoet met het jaarlijkse Opzomeren. Bovendien staan zij ook nog eens altijd klaar voor hun buren, in goede en slechte tijden. 
 
Over de Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die gedurende vele jaren als vrijwilliger actief zijn geweest voor de Rotterdamse samenleving. Wij feliciteren Jan van harte met deze mooie en welverdiende onderscheiding!

 

Deel op social media

×

Zoeken