Hospice de Liefde en Laurens gaan samenwerken

Verpleegkundigen Laurens gaan professionele zorg in Hospice de Liefde verzorgen

Op 29 februari 2020 opent Hospice de Liefde officieel haar deuren. Mensen voor wie het einde van hun leven nadert, kunnen hier vanaf 2 maart 2020 worden verzorgd en begeleid.  Om de professionele verpleegkundige zorg te kunnen garanderen, tekenden Geertje Morée van Cappellen, directeur Laurens Thuiszorg en Edith Weijnen, bestuursvoorzitter van Hospice de Liefde op 2 december een samenwerkingsovereenkomst.

De zorgprofessionals van Laurens Thuiszorg gaan vanaf 1 maart aan de slag in het hospice. Samen met speciaal opgeleide vrijwilligers bieden zij straks stervensbegeleiding, zorg en persoonlijke ondersteuning. 

Monumentale boerderij 
Het nieuwe hospice wordt gehuisvest aan de Kapelburg 298 in Rotterdam Zuidwijk. Hier zijn straks zes comfortabele gastenkamers waar ongeneeslijke zieke mensen maximaal drie maanden kunnen verblijven. Stichting Volkskracht heeft de monumentale boerderij waarin het hospice gevestigd wordt, verbouwd en ter beschikking gesteld aan het hospice. De komende maanden wordt nog hard gewerkt aan de inrichting van de gastenkamers, de gemeenschappelijke ruimten en de omliggende tuin. De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst met Laurens vormde een mijlpaal op weg naar de opening van het nieuwe hospice op Zuid.

Deel op social media

×

Zoeken