Succesvolle open dag in Huize Sint Petrus

Zaterdag 10 februari was in Huize Sint Petrus een gezellige open dag. Veel ouderen kwamen kijken naar de twee ingerichte modelwoningen, gemeenschappelijke ruimten en overige faciliteiten binnen de locatie.

Zo konden ze een indruk krijgen van het met elkaar wonen in Huize Sint Petrus: zelfstandig huren, in combinatie met diensten zoals iedere dag een maaltijd en wekelijks hulp bij de schoonmaak. Daarnaast zal Welzijn Lansingerland verschillende ontmoetingsmomenten en activiteiten organiseren. De open dag was tevens bedoeld om te zien hoeveel belangstelling er is voor deze vorm van wonen.

Positieve reacties

Tijdens de open dag kwamen veel ouderen kijken. Vaak om zich direct ook al in te schrijven, zo vertelde een van de bezoekers dat hij het een prettig idee vindt om met leeftijdgenoten te wonen. "Ik woon in een wijk met veel gezinnen, overdag zie ik bijna niemand.". Maar soms ook voor later. Zoals een dame vertelde: "Nu woon ik nog goed op mezelf, maar fijn om te weten wat de mogelijkheden straks zijn". De reacties waren overwegend positief. De modelwoningen gaven een goede indruk van wat de mogelijkheden zijn en ook de informatie over de mogelijke activiteiten, over het huren en de over de aanmeldingsprocedure, werd op prijs gesteld.

Ruim 50 mensen hebben inmiddels belangstelling getoond voor een van de woningen. Zij krijgen uiterlijk 10 maart informatie over het vervolg.

  

Deel op social media

×

Zoeken