Simeon & Anna straks onderdeel nieuwbouwcomplex

Plannen gefaseerde nieuwbouw Laurens Simeon & Anna

Vorige week zijn de plannen gepresenteerd voor de gefaseerde nieuwbouw van Laurens Simeon & Anna. Deze locatie, gelegen tegenover winkelcentrum Zuidplein, wordt vervangen door een groot nieuwbouwcomplex waar het nieuwe Simeon & Anna straks onderdeel van uitmaakt. De nieuwbouw biedt senioren ruimte voor zelfstandig wonen met hulp en ondersteuning tot aan intensieve verpleeghuiszorg.

De nieuwbouw zal in twee fases verlopen. Allereerst wordt naast het huidige Simeon & Anna een nieuw woonzorggebouw gerealiseerd, waar de bewoners straks naartoe verhuizen. Vervolgens maakt het oude pand in fase twee plaats voor zelfstandige huurwoningen. Opdrachtgever MaasWonen (voorheen Laurens Wonen) en KAW Architecten willen zo de overlast voor betrokkenen zoveel mogelijk beperken. 

Wijkkamer

Het nieuwbouwcomplex bestaat verder uit een gebouwdeel met 176 woningen in het middenhuursegment en een tweede gebouwdeel met nog eens 86 sociale huurwoningen. In het laatste deel van het complex worden 130 zorgwoningen en 7 sociale huurwoningen gerealiseerd. Ook komt er een zogeheten ‘Wijkkamer' in het gebouw. Hier kunnen bewoners en buurtbewoners elkaar ontmoeten. Op de begane grond komen commerciële en publieke functies. Wanneer de nieuwbouw start is nog onbekend, maar bedoeling is dat het gehele complex in 2024 wordt opgeleverd.

Deel op social media

×

Zoeken