Overeenkomst voor Huize Sint Petrus

Een aanbod voor meerdere doelgroepen

Vandaag tekenden Ankie van Tatenhove, wethouder gemeente Lansingerland, Dirk Pons, directeur zorgkantoor DSW en Hans van Petten, directeur Laurens een bijzondere samenwerkingsovereenkomst voor de toekomst van Huize Sint Petrus. Want door deze samenwerking blijft Huize sint Petrus behouden voor de ouderen in Lansingerland. Enerzijds kan Huize Sint Petrus intensieve zorg blijven bieden aan 40 ouderen met een somatische aandoening. Anderzijds ontstaat hierdoor een uniek huuraanbod van 56 appartementen voor kwetsbare ouderen uit Lansingerland. Daarnaast behoudt het de steunfunctie voor de wijk.

Veertig bewoners met een intensieve somatische zorgvraag blijven zorg, behandeling, welzijn en services van Laurens ontvangen. Zij wonen op de begane grond en eerste etage.

Kwetsbare ouderen kunnen straks een van de 56 woningen huren in combinatie met een vast welzijns- en dienstenpakket. Bewoners betalen hier maandelijks huur, servicekosten en een vast bedrag voor een welzijns- en dienstenpakket. In het pakket zit de wekelijkse schoonmaak van de woning, dagelijks een avondmaaltijd en deelname aan welzijnsactiviteiten.  Daarnaast kunnen zij - met een indicatie- een beroep doen op Laurens Thuiszorg. De woningen liggen op de tweede en derde etage en hebben eigen sanitaire voorzieningen en een pantry. Interesse in dit aanbod? Lees hier meer over Met elkaar in Huize Sint Petrus.

Omwonende ouderen kunnen, tegen betaling, deelnemen aan activiteiten of aanschuiven voor een warme maaltijd.

Financiering

De gemeente draagt vanuit de WMO een vast bedrag bij voor hulp in het huishouden voor de bewoners van de huurwoningen. Ook financiert de gemeente het welzijnsaanbod.

Het zorgkantoor heeft in het kader van deze samenwerking extra intramurale plaatsen gecontracteerd. Zo kan Laurens naast het zorgaanbod in de nieuw geopende locatie De Oranjehoeck in Bergschenhoek ook intramurale zorg in Huize Sint Petrus blijven aanbieden. Daarnaast zorgt Laurens voor de verhuur van de appartementen met bijbehorende services, schoonmaak, maaltijdvoorziening en eventuele thuiszorg.


Inschrijving

Vanaf eind december start de inschrijving voor de 56 huurwoningen. Eind februari 2018 wordt gekeken of er voldoende belangstelling is. Bij voldoende inschrijvingen start kort daarna de verhuur. Mochten er onvoldoende inschrijvingen zijn, dan worden de woningen mogelijk verhuurd aan een andere doelgroep.

 

Gerelateerde tags

Deel op social media

×

Zoeken