Nog één keer Suriname

Vakantiereis voor bewoners Maasveld

Vanochtend vertrokken vijf bewoners en twee verzorgenden van Laurens Maasveld voor een tweeweekse vakantie naar een zorghotel in Suriname. Zowel de bewoners als de verzorgenden hebben een Surinaamse achtergrond. Zo wordt het voor de bewoners mogelijk om hun dierbaren in Suriname nog een keer te te bezoeken. 

Natalie Dors, is één van de verzorgenden die de reis begeleidt. "Ik vind het fantastisch dat deze bewoners nog een keer naar Suriname toe kunnen om hun familie en vrienden te zien. Wij merken dat zij er enorm naar verlangen hun geboorteland en hun dierbaren terug te zien. Maar zonder onze zorg durven ze de reis niet meer aan. Mijn collega en ik kennen de bewoners heel goed en weten precies wat zij wel en niet aan kunnen en welke zorg zij nodig hebben. Zo stellen wij hen in staat nog een keer naar Suriname te gaan. Dat maakt deze reis heel bijzonder.”   

Medische voorzieningen

Zorghotel Suriname ligt in Rainville Paramaribo en maakt deel uit van een groter complex, met in een vleugel een gewoon hotel, in de andere vleugel het zorghotel en in het midden een medisch centrum. Er is altijd een arts aanwezig en er zijn medische voorzieningen beschikbaar. Om de reis goed te kunnen voorbereiden, heeft Natalie tijdens haar vakantie in Suriname in oktober 2018 alvast een paar dagen meegelopen in het zorghotel. “Zo weet ik precies hoe het er daar aan toe gaat en komen we niet voor verrassingen te staan.”  

Samenwerking

De vakantiereis is tot stand gekomen dankzij een nauwe samenwerking tussen Zorghotel Suriname en Laurens. “Bewoners en klanten met een zorgbehoefte denken vaak dat een vakantie in Suriname voor hen niet mogelijk is. Met deze samenwerking kan een vakantie wens/droom van een bewoner of klant toch in vervulling gaan. De bewoners betalen de reis zelf. Alleen de zorg en het verblijf daar wordt op basis van hun zorgindicatie vergoed. Zo willen we samen een positieve bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van de bewoners.“  

In de media

Marion Keete, verslaggeefster van het radioprogramma wakker@rijnmond.nl reisde vanochtend mee naar Schiphol om de bewoners uit te zwaaien. Ook RTV Rijnmond en het NOS journaal van 15.00 uur besteedde aandacht aan deze bijzondere vakantiereis. 

Deel op social media

×

Zoeken